24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Αρχισε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη

 
Η εγκληματική ενέργεια αποδίδεται σε έξι κατηγορούμενους και ο  Λαυρέντης Λαυρεντιάδης φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός, δηλαδή ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος εμπλέκεται και στην υπόθεση της Proton Bank και βγήκε πρόσφατα από τη φυλακή για λόγους υγείας, εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του Θανάση Βαρλάμη και Νίκο Κωνσταντόπουλο. Η διαδικασία διεκόπη χωρίς το δικαστήριο να μπει στην ουσία της υπόθεσης και θα επαναληφθεί στις 5 Δεκεμβρίου. 

Η απόπειρα δολοφονίας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έγινε μεσω της αποστολής μιας "εκρηκτικής" γλάστρας στο σπίτι του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη στη Βουλιαγμένη τον Ιούνιο του 2012. Η γλάστρα-βόμβα είχε το μήνυμα: "Χαθήκαμε. Ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις, κάλεσε με...". Η έκρηξη της βόμβας είχε ως αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε αναθέσει το συμβόλαιο θανάτου έναντι 50.000 ευρώ σε έναν από τους συγκατηγορουμένους του. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας από αριθμό κινητού τηλεφώνου που φέρεται να ανήκει σε αλλοδαπό, έστειλε τρία μηνύματα σε έναν από τους δράστες της επίθεσης την ώρα που παραδόθηκε το δέμα-βόμβα στο θύμα.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης είχε ενεργοποιηθεί και ο υπερκοριός της ΕΥΠ καταγράφοντας συνομιλίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνηγόρους του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κάποια CD δεν ανοίγουν... Χαρακτηριστικά είπαν στο δικαστήριο: «Η κατηγορία στηρίχτηκε σε συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ και βρίσκονται μέσα σε ψηφιακούς δίσκους (cd). Επιλέχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν δε αποσπασματικά 

 φράσεις και όχι το σύνολο όπως θα έπρεπε, ενώ στη δικογραφία δεν υπάρχει απομαγνητοφωνημένο το πλήρες κείμενο των συνομιλιών. Ζητήσαμε αρχές Νοεμβρίου που αναλάβαμε τη δικογραφία να γινει απομαγνητοφωνηση για να μπουν όλα στη δικογραφία αλλά η αστυνομία απάντησε πως από τα 250 CD δεν μπορούν να ανοίξουν τα 152. Το γεγονός αυτό προκαλεί απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας».

Η ένσταση θα τεθεί εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει. Η σημερινή διαδικασία διεκόπη επειδή ο πρόεδρος της έδρας επικαλέστηκε γνωριμία με έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. 

Το θύμα της επίθεσης ήταν παρών στο δικαστήριο, αλλά ενώ στην αρχή είχε κατονομάσει το Λαυρέτνη Λαυρεντιάδη ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης, στη συνέχεια πήρε πίσω τα πάντα υποστηρίζοντας ότι οι αρχικοί του ισχυρισμοί διατυπώθηκαν λόγω...σύγχισης. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης είχε εμφανιστεί στην ανακρίτρια που ερευνούσε την υπόθεση και είχε υποστηρίξει: 


«Είναι ευνόητο ότι λόγω της σύγχυσης στην οποία βρισκόμουν , των αφόρητων πόνων και της βαριάς φαρμακευτικής αγωγής στην οποία υποβαλλόμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και του φόβου για τη ζωή μου και την σωματική ακεραιότητα οικείων μου , παρείσφρησαν ακουσίως εσφαλμένες εκτιμήσεις ή κρίσεις στις καταθέσεις μου σχετικά με τον κ.Λαυρεντιάδη… Κοιτώντας ξανά με ηρεμία τα γεγονότα, μετά απο όλο αυτό το χρονικό διάστημα και επιχειρώντας να συνθέσω όσα δεδομένα είναι γνωστά σε εμένα τόσο πριν όσο 

και μετα την επίθεση, οφείλω και έναντι της συνείδησής μου να τονίσω, ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κ. Λαυρεντιάδης δεν είχε ούτε έχει οποιονδήποτε λόγο να με εχθρεύεται αφού ούτε διαφορές είχαμε, ενώ και πριν και μετά από την επίθεση ουδέποτε δέχτηκα οιαδήποτε απειλή εξ αυτού και του περιβάλλοντός του…. 

Γιαυτό οφείλω να δηλώσω ενώπιον σας ότι πιστεύω ότι είναι αθώος της σε βάρος μου εγκληματικής ενέργειας..Εν κατακλείδι εκφράζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου , την απόλυτη βεβαιότητα για την μη ανάμειξη του κ. Λαυρεντιάδη στην σε βάρος μου εγκληματική ενέργεια ….και δηλώνω πως ουδεμία αξίωση έχω ή διατηρώ εναντίον του…».

Ο ισχυρισμός αυτός ωστόσο δεν εμπόδισε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει την υπόθεση στο ακροατήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου