24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

«Η αγάπη μας είναι δώρο Θεού», λένε οι δύο μοναχές που παντρεύτηκαν στην Ιταλία


Πολλοί τις συμβούλευσαν να κρατήσουν κρυφή τη σχέση τους

«Κανείς δεν μπορεί να την απαγορεύσει», δηλώνουν η 44χρονη Φεντερίκα και η 40χρονη Ιζαμπέλ Η είδηση ότι δύο μοναχές ερωτεύθηκαν και παντρεύτηκαν προκάλεσε σάλο στην Ιταλία με δεκάδες δημοσιεύματα να περιγράφουν πώς οι δύο γυναίκες, η μία Ιταλίδα και η άλλη από τη Νότιο Αμερική γνωρίστηκαν, αγαπήθηκαν και στο τέλος ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.

Τώρα, η 44χρονη Φεντερίκα και η 40χρονη Ιζαμπέλ σε συνέντευξη που παραχωρούν στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica εξηγούν ότι η αγάπη τους «είναι δώρο Θεού και κανείς δεν μπορεί να την απαγορεύσει».

Βέβαια, επισημαίνουν πως δεν ήταν εύκολο, καθώς πολύ συχνά ένιωσαν μόνες, εγκαταλειμμένες, αλλά «κάποιες από τις αδελφές μας ενθάρρυναν» λέγοντας πως αν ήταν πιο νέες θα το τολμούσαν και εκείνες.

Οι δύο γυναίκες που παντρεύτηκαν στο δημαρχείο του Πινερόλο, επαρχία του Τορίνο, δήλωσαν πως γνωρίστηκαν σε μία αποστολή στην Γκινέα-Μπισάου της Αφρικής, όπου εργάστηκαν για να προσφέρουν στους φτωχούς.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε επιλέξει τη συμβουλή που συχνά ακούγεται στα μοναστήρια: Να ζήσετε μαζί αρκεί να μην πείτε τίποτα και να μην προκαλέσετε σκάνδαλο. Αλλά αυτή είναι μία ψεύτικη ζωή. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπως αυτή. Ιερείς ή καλόγριες που ζουν παράνομα τη σχέση τους με άνδρες ή γυναίκες. Αλλά, στο Ευαγγέλιο ο Ιησούς καταδικάζει την υποκρισία, όχι τους ομοφυλόφιλους. Έτσι, αποφασίσαμε να αφήσουμε την θρησκευτική ζωή και να αρχίσουμε ένα δρόμο ελευθερίας και πίστης με γαλήνη, χωρίς σκάνδαλα, υπό το βλέμμα του Θεού», λένε.

Βέβαια, επισημαίνουν πως ήταν πολλές οι στιγμές που φοβήθηκαν και ένιωσαν μόνες, ειδικά όταν εγκατέλειψαν τη μοναχική ζωή. Αλλά με τη βοήθεια ανθρώπων του πρώην ιερέα του Πινερόλο ονειρεύονται μία καινούρια ζωή καθώς τις βοήθησε να βρουν σπίτι και τους στηρίζει μέχρι να βρουν δουλειά. 

Όσο για εκείνους που σχολίασαν αρνητικά το γάμο τους, απαντούν: «Ο Πάπας είπε: Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω; Κανείς δεν επιτρέπεται να κρίνει». Καλούν, μάλιστα, όσους ιερωμένους είναι ομοφυλόφιλοι να μην το κρύβουν, επισημαίνοντας πως θα νιώσουν ελεύθεροι αν το αποδεχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου