24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 3-2



Η ΑΕΚ μπήκε στραβά στο 2017 με την γκέλα κόντρα στον Παναιτωλικό (0-0) και συνεχίζει... θεόστραβα! Οι Κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν στην Τρίπολη, είδαν
τον Πέκχαρτ να πετυχαίνει δύο γκολ αλλά στο τέλος έφυγαν ηττημένοι (3-2) από τον Αστέρα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου! Κακό ντεμπούτο για τον Βράνιες, ο οποίος αποβλήθηκε με το σκορ στο 2-2, σε ένα ημίχρονο μπήκαν και τα τρία γκολ των γηπεδούχων, επιβεβαιώνοντας έτσι την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ...

Η χιονόπτωση απάλλαξε τους παίκτες των δύο ομάδων από οποιοδήποτε άγχος σχετικά με την απόδοση τους, αφού το ζητούμενο ήταν απλά το αποτέλεσμα. Σε κακό αγωνιστικό χώρο και με χιόνι να πέφτει συνεχώς, άλλωστε, δεν μπορούσε κάποιος να περιμένει ότι θα δει μπαλάρα. Ενα καλό σουτ του Μάσα (4') που πέρασε 

άουτ ήταν ό,τι καλύτερο έκανε ο Αστέρας στο ξεκίνημα, με την ΑΕΚ να προσπαθεί σταδιακά να πάρει τον έλεγχο. Το πρώτο ζητούμενο για τους παίκτες πάντως, τουλάχιστον στο πρώτο 20λεπτο, ήταν το να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι σε αυτό το τερέν.


Μία-δύο ασταθείς επεμβάσεις του Μπάρκα, σε στημένες φάσεις, δημιούργησαν την... ψευδαίσθηση ότι η ομάδα της Τρίπολης θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό, με την Ενωση να ανεβαίνει κάπως μετά το 25λεπτο. Με τον Ντίντακ κορυφαίο, τον Χριστοδουλόπουλο να παίρνει κάποιες πρωτοβουλίες και τον Μάνταλο να προσπαθεί να μπει στο ματς, η ΑΕΚ κατάφερε -όσο αυτό ήταν δυνατό σε ένα τέτοιο γήπεδο- να πιέσει μετά το 30' και δικαιώθηκε. 

Οχι στο 34', όταν ο Πέκχαρτ δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά μετά το κόρνερ του Μάνταλου, αλλά στο 36'. Τότε που ο Τσέχος βρήκε δίχτυα, με κεφαλιά, μετά την άστοχη έξοδο του Ντοναρούμα στη σέντρα του Λάζαρου (0-1).

Οι Κιτρινόμαυροι πήραν τα πάνω τους, βγήκαν άλλες μια-δυό φορές με καλές προϋποθέσεις στην κόντρα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και στο 45' ο Λαμπρόπουλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την λάθος εκτίμηση του Ντοναρούμα σε κόρνερ του Μάνταλου και να κάνει το 0-2.

Και αφού δεν έβαλε δεύτερο γκολ η ΑΕΚ εκεί, νωρίς στην επανάληψη, στο 49', ο Αστέρας ισοφάρισε με το σουτ του Στανισάβλιεβιτς εντός περιοχής (1-1)! Κρύα ισοφάριση για την Ενωση, η οποία έδειξε να τα χάνει για λίγο και στο 54' χρειάστηκε το οριζόντιο δοκάρι για να μην κάνει το 2-1 ο Μανιάς, ο οποίος έφυγε στην πλάτη του Βράνιες και κρέμασε τον Μπάρκα. Στην αμέσως επόμενη επίθεση χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Ντοναρούμα στο κοντινό σουτ του Μάνταλου, μετά την συνεργασία με τον Πέκχαρτ, για να μην γίνει το 1-2, με τον Μοράις να βγάζει τον κακό Αϊντάρεβιτς για να βάλει τον Μπακασέτα.

Η ΑΕΚ έδειξε να ανεβαίνει ξανά αλλά το ματς ήταν... τρελό και αποδείχθηκε στο δίλεπτο 66'-68'... Αρχικά, ο Ιγκόρ με ωραία κίνηση και σουτ έκανε το 2-1 για τον Αστέρα αλλά δύο λεπτά μετά ο Γιόχανσον έκλεψε και πέρασε την κάθετη για τον Πέκχαρτ, ο οποίος πλάσαρε σωστά στο τετ α τετ (2-2)! Η ψυχολογία ήταν και πάλι υπέρ της Ενωσης λόγως της άμεσης ισοφάρισης αλλά στο 71' ήρθε η αποβολή του Βράνιες... Σε μια φάση που θα μπορούσε και να μην δείξει κάρτα, για ένα μαρκάρισμα στον αέρα, ο διαιτητής Στυλιάρας εξάντλησε την αυστηρότητα του και άφησε με 10 παίκτες τους Κιτρινόμαυρους.

Κακό ντεμπούτο για τον Βόσνιο, η αποβολή του οποίου έκανε τη διαφορά στα λεπτά που απέμεναν, αφού υπήρχαν κενά στην άμυνα της ΑΕΚ και 80' ο Τσουκαλάς τα εκμεταλλεύτηκε και έκανε το 3-2 από κοντά, μετά το γύρισμα από δεξιά, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Προβάδισμα που κράτησαν ως το τέλος, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη, αφού η είσοδος του Αλμέιδα στο 87', στη θέση του Σιμόες, δεν άλλαξε κάτι...

Man of the match: Κανονικά θα έπρεπε να είναι ο Πέκχαρτ σε αυτή την κατηγορία με τα δύο γκολ που έβαλε αλλά του κλέβει τη δόξα ο Τσουκαλάς με το γκολ της νίκης για τον Αστέρα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βράνιες... Μπορεί να ήταν αυστηρή η 2η κίτρινη κάρτα αλλά αφού είχε ήδη μία θα έπρεπε να είναι προσεκτικός και να μην δώσει καμία αφορμή. Πολύ κακό ντεμπούτο. Αδύναμος κρίκος, όμως, ήταν ξανά και ο Ζοζέ Μοράις, ο οποίος επέμεινε στο 4-3-3, είχε πάλι βασικό τον Αϊντάρεβιτς, έβαλε και πάλι -χωρίς κανένα λόγο- στα άκρα τον Μάνταλο, χαραμίζοντας τον...

Στο ύψος του: Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Εκανε σωστό κοουτσάρισμα και όταν αποβλήθηκε ο Βράνιες αντέδρασε άμεσα, βάζοντας παίκτη για την επίθεση της ομάδας του. Και αφού διαχειρίστηκε σωστά το ματς, δικαιώθηκε και από το αποτέλεσμα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ντοναρούμα με την λάθος έξοδο στο 0-1 του Πέκχαρτ.

Το στραγάλι: Η 2η κίτρινη κάρτα του Βράνιες ήταν υπερβολική, οι βοηθοί έχασαν 1-2 οφσάιντ, ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι για χέρι του Γκάλο αλλά σωστά δεν υποδείχθηκε κάτι. Γενικά, αν και δεν έλειψαν τα λάθη, η διαιτησία του Στυλιάρα ήταν τέτοια που να σε πείθει ότι δεν είχε στόχο να επηρεάσει την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ταμείο είναι... πολύ μείον πλέον για την ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι πάνε από το κακό στο χειρότερο, δεν δείχνουν ικανοί να αντιστρέψουν άμεσα το κλίμα και οι καμπάνες χτυπούν δυνατά γιατί το πρόγραμμα που ακολουθεί μόνο εύκολο δεν είναι.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκορ Σίλβα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Δημούτσος (46' Ιγκλέσιας), Μάσα, Τσιλιανίδης (75' Ιωαννίδης), Στανισάβλιεβιτς (69' Καλτσάς), Μανιάς.

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (87' Αλμέιδα), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (56' Μπακασέτας), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (65' Πατίτο), Πέκχαρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου