24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένουν Αλόννησος και Σκόπελος...


Σε απόγνωση βρίσκονται οι άνθρωποι που ζουν στα δύο νησιά των Σποράδων...

την Αλόννησο και τη Σκόπελο, αφού συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστη υποσταθμός
της ΔΕΗ στην περιοχή της Γλώσσας, κατά τη διάρκεια σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε την περιοχή.

Το χιόνι στην Αλόννησο έχει ξεπεράσει και τα 2,5 μέτρα σε πολλές περιοχές που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, παρά τις προσπάθειες των εκχιονιστικών να φθάσουν ως εκεί. 
Αποκλεισμένες είναι οι περιοχές Μαρπούντα, Στενή Βάλλα, Γέρακας και Καλαμάκι.
Αργά χθες το βράδυ κατάφερε να φθάσει στην Αλόννησο, μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα, το οχηματαγωγό «Πρωτεύς» με δυνάμεις πυροσβεστών και στρατιωτικών από τον Βόλο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες του δήμου Αλοννήσου.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ζήτησε βοήθεια από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να αποσταλούν στο νησί ερπυστριοφόρα-φορτωτές, αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσουν στη διάνοιξη των δρόμων, που εκτός από το πολύ χιόνι έχουν κλείσει και από μεγάλα δέντρα που έχουν πέσει από την κακοκαιρία.

Τόσο η Αλόννησος, όσο και η Σκόπελος, που παραμένουν χωρίς ηλεκρικό ρεύμα, δεν έχουν και νερό αφού δεν λειτουργούν οι μονάδες αφαλάτωσης και έχουν σπάσει ή παγώσει τα δίκτυα ύδρευσης.
Από την πρωτοφανούς έντασης χθεσινή χιονοθύελλα επλήγη και η Σκόπελος, οι δρόμοι της οποίας έχουν κλείσει και πάλι από το χιόνι και είναι αδύνατη η οδική επικοινωνία μεταξύ Χώρας και Γλώσσας.

Στην Χώρα Σκοπέλου το χιόνι μέσα στα στενά σοκάκια έχει σκεπάσει τα πάντα και σε πολλά μέρη ξεπερνά και το ένα μέτρο.

Χθες αργά την νύχτα και έπειτα από τεράστιες προσπάθειες διάρκειας 6 ωρών των εκχιονιστικών μηχανημάτων και του δήμου Σκοπέλου, απεγκλωβίσθηκαν από τον όρμο του Αγνώντα οι 25 περίπου ταξιδιώτες που είχαν αποβιβαστεί εκεί από το πλοίο της γραμμής, αλλά ο δρόμος για τη Χώρα ήταν κλειστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου