24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν «θερμό» επεισόδιο! Τι φοβούνται και διαρρέουν πηγές του ΥΠΕΘΑ


...θα ξεκινήσει η εξόρυξη Φυσικού Αερίου από την Γαλλική εταιρεία Total.

Για επικείμενο «θερμό» επεισόδιο στην Κύπρο προειδοποιούν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ως αποτέλεσμα της αύξησης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως το επεισόδιο θα λάβει χώρα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη Φυσικού Αερίου από την Γαλλική εταιρεία Total.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν είναι πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει κάποιο επεισόδιο όπως μια στρατιωτική δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων. Υπενθυμίζουν μάλιστα πως η τουρκική πλευρά το έχει ξανακάνει και στο παρελθόν στέλνοντας σε εκείνη την περίπτωση το ερευνητικό πλοίο Barbarosa.

Σε απόλυτη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε απόλυτη ετοιμότητα», συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές από το ΥΠΕΘΑ. Μάλιστα τα επεισόδια με τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου και θαλασσίου χώρου της Ελλάδας τα χαρακτήρισαν σκηνοθετημένα. 

«Κάποια από τα δήθεν επεισόδια με παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου είναι σκηνοθετημένα και δεν έχουν συμβεί ποτέ. Εμείς απαντάμε δυναμικά και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα μόνο στα πραγματικά περιστατικά. Το καλό είναι ότι και η ΝΑΤΟικη δύναμη που πλέει στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών παρακολουθεί την τουρκική προκλητικότητα. Τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τα πλοία των ΝΑΤΟικών δυνάμενων».

Προσθέτουν μάλιστα πως «οι Διοικητές της δύναμης που προέρχονται από την Ευρώπη κάνουν σε καθημερινή βάση πολύ σκληρά «report» καταγράφοντας αναλυτικά την τουρκική δραστηριότητα».

Αυξημένη η παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας στα νησιά

Πάντως οι ίδιες πηγές από το υπουργείο Άμυνας υποστήριξαν πως έχει αυξηθεί το επίπεδο στρατιωτικής παρουσίας στα νησιά. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως «από 17% προσωπικό στις μονάδες έχουμε πάει σε ποσοστό 48%».

«Η Τουρκία δεν έχει πλέον έμπειρους πιλότους»

«Οι έμπειροι Τούρκοι πιλότοι έχουν αποστρατευθεί ή εκδιωχθεί, τώρα τα αεροσκάφη τα πιλοτάρουν πιτσιρικάδες φοβισμένοι με ελάχιστη πείρα», αναφέρουν επίσης.

Η ίδια πηγή αναφέρει παράδειγμα, χθεσινό, όπου τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο και πετούσαν στα 17 πόδια. Οι Έλληνες πιλότοι πέταξαν για να τους αναχαιτίσουν και προτού μπουν στη διαδικασία εμπλοκής οι Τούρκοι φοβήθηκαν ότι θα «κλειδωθούν» από τα οπλικά συστήματα των Ελλήνων και έριξαν «fler» (αντίμετρα καπνού-θερμότητας).

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου