24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

BOMBA TOMΣΕΝ ...Η Ελλάδα δεν βγάζει το Καλοκαίρι...Aισθάνομαι δικαιωμένος για τις εκτιμήσεις μου ...Πρόκειται για μια χαμένη περίπτωση



 Αισθάνομαι δικαιωμένος για τις εκτιμήσεις μου. Η Ελλάδα είναι μια χαμένη περίπτωση κι αυτό εξαιτίας της άρνησης των κυβερνώντων να κάνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις…

Αυτά δηλώνει ο Πολ Τόμσεν στο περιβάλλον του μετά την ανακοίνωση-βόμβα των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Τα νέα έχουν
προκαλέσει αναστάτωση στα κεντρικά του Ταμείου παρότι εδώ ήταν αναμενόμενα. Η Ελληνική Οικονομία είναι ένα ράκος, μια απίστευτη φούσκα.

Τραγική είναι και η εικόνα των καταθέσεων στις τράπεζες καθώς κάνουν διαρκώς φτερά με τον τρόμο του Κουρέματος που πλησιάζει. Οι δανειολήπτες δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, τα κόκκινα δάνεια γίνονται ακόμη πιο κόκκινα, οι ασφαλισμένοι δεν δίνουν ούτε τον εμετό τους στο γελοίο Ασφαλιστικό της Αχτσιόγλου. Σας θυμίζουμε τώρα τον μποναμά του Τσίπρα για τον οποίο είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθεί ο Κόφτης.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι η Ελλάδα δεν βγάζει το καλοκαίρι του 2017. Αυτό υποστηρίζει και ο Πολ Τόμσεν στους συνεργάτες του.

Η μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση του ελληνικού ΑΕΠ στο δ’ τρίμηνο του έτους ενισχύει τον σκεπτικισμό του ΔΝΤ σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και αυξάνει τον κίνδυνο κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα διάσωσης-σύμφωνα με το liberal.gr

Αυτό αναφέρει σε έκθεσή της η Capital Economics εκτιμώντας παράλληλα ότι η σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για εξαιρετικά ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος αποτελεί μία «προληπτική» αντίδραση στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ. «Διατηρούμε την πρόβλεψη για ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 0,5% φέτος, αν και ακόμη και αυτό το επίπεδο αρχίζει να δείχνει αισιόδοξο», προσθέτει η Capital Economics.

Οι αναλυτές του οίκου σημειώνουν ότι το ελληνικό ΑΕΠ είναι πάντοτε ευμετάβλητο και δεν θα ήταν φρόνιμο να δώσει κανείς ιδιαίτερη έμφαση στα τριμηνιαία στοιχεία. Όμως οι σχετικοί οικονομικοί δείκτες δεν προσφέρουν στήριξη στην αισιοδοξία του πρωθυπουργού. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει συνέχιση της συρρίκνωσης του ΑΕΠ το 2017, αν και με ελαφρώς πιο ήπιο ρυθμό από το δ’ τρίμηνο του 2016, ενώ ο μεταποιητικός PMI δίνει μία ακόμη χειρότερη εικόνα.

Τα σημερινά στοιχεία θα ενισχύσουν τις αμφιβολίες του ΔΝΤ σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι βασίζονται σε αισιόδοξες παραδοχές που αναφέρουν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,7% φέτος και κατά 3,1% το 2018.

«Αυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα απαιτήσει περισσότερη λιτότητα που η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει. Αν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το πρόγραμμα διάσωσης, οι πιστωτές της Ευρωζώνης θα πρέπει να συμφωνήσουν σε επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια για να αποφύγουν μία άτακτη χρεοκοπία και Grexit». Κάτι που όπως εκτιμάται θα είναι δύσκολο λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη.

Σε ότι αφορά τα στοιχεία για το ΑΕΠ, αναφέρεται ότι η δεύτερη εκτίμηση αποκάλυψε ότι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,2% σε τριμηνιαία βάση στο δ’ τρίμηνο, σηματοδοτώντας μία μεγάλη αναθεώρηση προς τα κάτω της πρώτης εκτίμηση για συρρίκνωση 1,4%. Το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,4% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, γεγονός που αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους ισχυρισμούς του διοικητή της ΤτΕ και του πρωθυπουργού, ότι η οικονομία ανακάμπτει.

Σύμφωνα με την Capital Economics, η ανάλυση των επιμέρους στοιχείων για το ΑΕΠ υποδεικνύει ότι οι συνθήκες δεν είναι τόσο κακές όσο δείχνει η μείωση του ΑΕΠ. Η τριμηνιαία αύξηση των εισαγωγών κατά 4,5% επιβάρυνε σημαντικά το ΑΕΠ, γεγονός που δύσκολα θα επαναληφθεί. Στο μεταξύ, η καταναλωτική δαπάνη και οι επενδύσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν, αν και οριακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου