24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία....Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, καθώς η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προκήρυξε, όπως αναμενόταν, πρόωρες εκλογές στη χώρα για τις 8 Ιουνίου.

Η Τερέζα Μέι, η οποία ανέλαβε τα ηνία της χώρας τον Ιούλιο, μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Κάμερον, είναι πιθανό να αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες για να εξασφαλίσει την εντολή της, να νομιμοποιήσει τη θέση της με νωπή λαϊκή εντολή, δεδομένου ότι διαπραγματεύσεται την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μόλις προήδρευσα μια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, όπου συμφωνήσαμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προκηρύξει γενικές εκλογές για τις 8 Ιουνίου», ανακοίνωσε συγκεκριμένα η Μέι έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ.
Η στερλίνα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, αποτυπώνοντας την ανακούφιση των επενδυτών που δεν επιβεβαιώθηκαν οι προηγούμενες εικασίες για αιφνιδιαστική παραίτηση της Μέι. Μικρή άνοδο σημείωσαν οι αποδόσεις των δεκαετών βρετανικών ομολόγων.

«Αποφάσισα με δισταγμό ότι η χώρα χρειάζεται αυτές τις εκλογές, αλλά με ισχυρή πεποίθηση δηλώνω ότι είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί η ισχυρή και σταθερή ηγεσία που χρειάζεται η χώρα για να προχωρήσει με το Brexit και πέρα από αυτό», δήλωσε η Μέι.

Η πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα καταθέσει αύριο τη σχετική νομοθεσία που θα ανοίξει το δρόμο για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι επόμενες εκλογές ήταν προγραμματισμένες για το 2020.
Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων από το Κοινοβούλιο.
Οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι θα αλλάξουμε πορεία για το Brexit, δηλώνει η Μέι, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης με την ΕΕ.
Δεν είμαι διατεθειμένη να θέσω σε κίνδυνο θέσεις εργασίας στη χώρα, τόνισε η κ. Μέι.
Χρειαζόμαστε γενικές εκλογές και χρειαζόμαστε εκλογές τώρα, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα.
Για την σταθερότητα και την ενότητα της χώρας, χρειαζόμαστε νωπή λαϊκή εντολή, είπε χαρακτηριστικά.
Ας αφήσουμε τον λαό να αποφασίσει, είπε η κ. Μέι, για να δούμε ποιος ως πρωθυπουργός μπορεί να ηγηθεί μιας κυβέρνησης, τόνισε, προσθέτοντας ότι η Βρετανία χρειάζεται μια ισχυρή, αποφασισμένη ηγεσία.
Ο αρχηγός των Εργατικών χαιρετίζει την απόφαση
Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν λέει ότι χαιρετίζει την απόφαση της Τερέζα Μέι να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.