24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Παγκόσμια Τράπεζα: Είναι δύσκολο να χρηματοδοτήσουμε την Ελλάδα


Χαμηλώνουν οι προσδοκίες για ένα δάνειο προς την Ελλάδα από την Παγκόσμια Τράπεζα, όπως φαίνεται τουλάχιστον από αυτά που είπε ο διοικητής της Τζιμ Γιονγκ Κιμ, που σε πρόσφατη ομιλία του στο Λονδίνο εκτίμησε πως η έγκριση τέτοιου δανείου θα ήταν δύσκολη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Ελλάδα έχει ήδη προσεγγίσει τον οργανισμό ζητώντας δάνειο ύψους τριών δισ. ευρώ με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας. «Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» είπε ο κύριος Κιμ, προβλέποντας πως κατά η συζήτηση για ένα τέτοιο ζήτημα θα ήταν «πολύ ζωηρή», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, που συμπληρώνει πως η Ελλάδα έχει ήδη αποτανθεί για συμβουλές στην Παγκόσμια Τράπεζα από το 2012.

Η συζήτηση για περεταίρω ανάμειξη της Τράπεζας είναι πρόωρη αυτή τη στιγμή, είπε ακόμα ο κύριος Κιμ. Ένα δάνειο από την Τράπεζα προς την Ελλάδα θα είναι «ένα εντελώς διαφορετικό βήμα για εμάς», συμπλήρωσε και εξήγησε πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να εγκριθεί από μέλη όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, αλλά και η Ζιμπάμπουε.

Παρόλα αυτά, είπε, η Τράπεζα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Αθήνα σε μια σειρά από εν εξελίξει προγράμματα, κάνοντας σαφές πως σε κάθε περίπτωση ένα δάνειο προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ.