24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Eντοπίστηκε στην Κω πλοίο φορτωμένο με εκρηκτικές ύλες


Πλοίο έχοντας φορτίο με εκρηκτικές ύλες εντόπισαν οι λιμενικές αρχές το πρωί της Τετάρτης στα ανοιχτά της Κω. 1R.dpufρα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και στη συνέχεια οδήγησαν στον όρμο Κεφάλου της νήσου Κω, το πλοίο «MEKONG SPIRIT» σημαίας Μάλτας, 

το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα της Τουρκίας με προορισμό λιμένα Σουδάν και έφερε φορτίο εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικές ύλες.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο είχε παραβεί σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.

Παράλληλα για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, από την οποία εκδόθηκε σχετική διάταξη για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης του εν λόγω φορτίου, από αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο πλοίο επιβαίνουν δεκαεπτά άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί υπήκοοι.

Πηγή: iefimerida.gr