24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί, φέρεται να είπε ο Αμερικανός πρόεδρος


«The Germans are bad, very bad», οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί, φέρεται να είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες αναφερόμενος στο γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα, σύμφωνα με
πληροφορίες του Spiegel.
«Κοιτάξτε τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων τα οποία πουλάνε στις ΗΠΑ. Είναι τρομερό. Αυτό θα το σταματήσουμε» συνέχισε ο κ. Τραμπ.
Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Süddeutsche Zeitung», η πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε την κατάπληξή της για το πόσο λίγο κατανοούν οι Αμερικανοί την εμπορική πολιτική. Προφανώς οι φιλοξενούμενοι αγνοούν ότι οι εμπορικές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνάπτονται από κοινού, γράφει η εφημερίδα του Μονάχου, η οποία αναφέρει επίσης ότι ο Γκάρι Κον, ο οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλτν Τραμπ, φέρεται να είπε σε συζήτηση ότι ισχύουν διαφορετικοί δασμοί μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας και μεταξύ ΗΠΑ και Βελγίου…
Πρόβλημα μετάφρασης;
Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου κατά της εμπορικής πολιτικής της «κακής» Γερμανίας που αποκάλυψε το εβδομαδιαίο Der Spiegel δεν ήταν τόσο επιθετικές και υπήρξε «πρόβλημα μετάφρασης».
«Δεν θέλω να σχολιάσω, αλλά οφείλω να σχολιάσω», δήλωσε ο Γιούνκερ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από τη σύνοδο της Ομάδας των 7 (G7) στην Ταορμίνα της Σικελίας.
«Δεν είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος (Τραμπ) είχε μια επιθετική προσέγγιση. Είναι πρόβλημα μετάφρασης. Δεν δήλωσε ότι οι Γερμανοί συμπεριφέρονται άσχημα, δήλωσε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα. Δεν ήταν επιθετικό», δήλωσε ο Γιούνκερ.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που συμμετείχε επίσης στη συνάντηση στις Βρυξέλλες, δήλωσε από την πλευρά του ότι «δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή την κουλτούρα των διαρροών» στον Τύπο.
«Πιστεύω ότι σήμερα η διπλωματία έχει ανάγκη επαγγελματίες υδραυλικούς παρά αδιάκριτους διπλωμάτες», δήλωσε ο Τουσκ στην ίδια συνέντευξη Τύπου.