24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

ΧΑΒΑΛΕ ΔΗΜΟΣΙΟ...Δεν απολύεται η δημόσια υπάλληλος που απουσίασε 163 μέρες σε 13 μήνες


Το ΣτΕ μετρίασε την ποινή της οριστικής παύσης που είχε αρχικά επιβληθεί σε υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, η οποία μέσα σε 13 μήνες είχε λείψει από την υπηρεσία της αδικαιολόγητα 163 εργάσιμες ημέρες. Η γυναίκα τιμωρήθηκε τελικά με 6μηνη παύση καθηκόντων και στέρηση
των μηνιαίων αποδοχών για την ίδια περίοδο.

Το «χρονικό» των απουσιών και των ποινών

Συνολικά, η υπάλληλος απουσίασε από την υπηρεσία της 113 ημέρες μέσα στην περίοδο 3/9/2011 – 30/8/2012 και ακόμα 50 ημέρες κατά την περίοδο 3/9/2012 – 11/11/2012, χωρίς να της έχει χορηγηθεί σχετική άδεια απουσίας.

Τότε η υπάλληλος δεν είχε επικαλεστεί τη συνδρομή κάποιου σοβαρού λόγου που να δικαιολογούσε την παρατεταμένη αποχή ή να μετρίαζε τη βαρύτητα του αδικήματος.

Η υπάλληλος υποστήριξε πως δεν απείχε από την υπηρεσία της αλλά πήγαινε τις απογευματινές ώρες, όπου και παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ, και ότι οι άμεσα προϊστάμενοί της γνώριζαν για την περίπτωσή της, την οποία είχαν αποδεχθεί «σιωπηλά».

Όπως είπε, προσερχόταν στο γραφείο της το απόγευμα εξαιτίας κάποιων προβλημάτων υγείας που τις επέβαλλαν να μένει ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, έως τις 10 το πρωί. Επιπλέον, υποστήριξε πως πέραν της απογευματινής εργασίας της στην υπηρεσία, εργαζόταν και από το σπίτι της Σάββατα και τις Κυριακές.

Σε ερώτηση για ποιον λόγο δεν υπέγραφε το παρουσιολόγιό τις απογευματινές ώρες, η υπάλληλος είπε ότι την εμπόδιζε ο προϊστάμενός της.

Η γυναίκα προσκόμισε στο δικαστήριο ιατρικά πιστοποιητικά, σύμφωνα με τα οποία, πάσχει από βαρείας μορφής ρευματοειδή αρθρίτιδα που επιφέρει πρωινή δυσκαμψία και έντονη σωματική κόπωση. Το Συμβούλιο αφού συνεκτίμησε την ασθένειά της, αποφάσισε να μετριάσει την επιβληθείσα ποινή.

Πηγή: Skai.gr