24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Γκόριτσα-Πανιώνιος 2-3: Ήταν... "πάνθηρας" και στην Σλοβενία!


Το δικό τους πάρτι έστησαν σήμερα στην Γκόριτσα ο Μιχάλης Γρηγορίου και οι παίκτες του. Παίζοντας υποδειγματικά για 45 λεπτά όχι μόνο εξασφάλισαν την πρόκριση στην τρίτη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά παράλληλα κέρδισαν 

με 3-2 την ομώνυμη ομάδα. Ετσι πέρασαν με εμφαντικό τρόπο και ντουμπλάροντας τις νίκες τους (Μασούρας 12', Γεσίλ 16', Λάμπρου 23' τα γκολ), απέναντι στους γηπεδούχους που μόνο με πέναλτι έβρισκαν τον δρόμο για τα δίχτυα του Κότνικ (Κάπιτς 15', 67').

Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν με την ίδια ενδεκάδα του πρώτου αγώνα. Τον Κότνικ κάτω από τα γκολπόστ, τον Χατζισαφί στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Βλάχο στο δεξιό, τους Μπανανά, Οικονόμου στα στόπερ, τον Κόρμπο «κόφτη», τον Σαββίδη ένα κλικ μπροστά του και περίπου στην ίδια ευθεία με τον Μασούντ, τους Λάμπρου, Μασούρα στα άκρα και τον Γεσίλ μόνο προωθημένο. Αν στη Νέα Σμύρνη το 4-2-3-1 ασύμμετρο ή 4-3-3 όπως θέλετε πείτε το λειτούργησε πολύ καλά, σήμερα πήρε άριστα. 

Η τακτική του Πανιωνίου ήταν «άψογη», έπαιξε υποδειγματικά την κόντρα επίθεση και «χτύπησε» στο πλέον αδύναμο σημείο των αντιπάλων του. Την καρδιά της άμυνάς τους, καθώς οι γηπεδούχοι έπαιζαν χωρίς το περσινό βασικό τους «δίδυμο» στα στόπερ (ο Μπομπέν παραχωρήθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες στην Ροστόφ και ο Κάβσιτς ήταν τιμωρημένος). 

Δεν είναι τυχαίο ότι τα γκολ του Πανιωνίου προήλθαν από μπαλιές στην πλάτη των αντίπαλων «μετόπισθεν» που δεν μπορούσαν ούτε να «διαβάσουν» τον τρόπο σκέψης-εκτέλεσης του Μασούντ, ούτε να αντιπαρατεθούν σε ταχύτητα ή τεχνική με την «τριπλέτα» των Μασούρα, Λάμπρου, Γεσίλ. Ετσι στο πρώτο 45λεπτο οι «κυανέρυθροι» έκαναν... 

ότι ήθελαν, έδειχναν ένα κλικ καλύτεροι των γηπεδούχων και μπορεί όλη η δόξα να πηγαίνει και δικαίως στους «μπροστινούς», οι... πίσω σε ακόμη ένα ματς αμύνθηκαν σωστά και έκλεισαν τους διαδρόμους.

Στο δεύτερο μισό ο ρυθμός έπεσε και λογικά, αφού ο Πανιώνιος ακόμη δεν βρίσκεται στο 100%. Ωστόσο ακόμη και τότε οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι, ενώ οι γηπεδούχοι έδειχνα να έχουν «συμβιβαστεί» με το φάσμα του αποκλεισμού. Μάλιστα ο Γεσίλ στο 57' «άγγιξε» το γκολ αλλά από πλεονεκτική θέση – ύστερα από νέα μεταβίβαση του Μασούντ – δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Μάλιστα σε αυτό το διάστημα δόθηκε στους «κυανέρυθρους» η δυνατότητα να δοκιμάσουν πράγματα, λες και το παιχνίδι ήταν φιλικό. Τους είδαμε να αλλάζουν σχηματισμό (π.χ. 4-4-1-1) και να παίρνουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την διάρκεια της σεζόν. 

MVP: Από τα πόδια του Μασούντ ξεκίνησε το πρώτο γκολ που ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση, ενώ ο Ιρανός κατά την διάρκεια της αναμέτρησης μοίραζε αριστουργηματικά το παιχνίδι του Πανιωνίου. 

Στο ύψος του: Οι Λάμπρου, Γεσίλ είχαν συμμετοχή σε δύο γκολ, καθώς το 2ο και το 3ο προήλθαν από δικές τους συνεργασίες (στο 2ο έβαλε το... ποδαράκι του και ο Μασούντ). Ετσι δικαιωματικά μοιράζονται τον σχετικό τίτλο. 

Η φάση: Αν το παιχνίδι ήταν «μονό», τότε κομβικό σημείο στη νίκη του Πανιωνίου ήταν πως σκόραρε αμέσως μετά την ισοφάριση της Γκόριτσα. Ομως ουσιαστικά η υπόθεση πρόκριση κρίθηκε στο ότι οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11'. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Σλοβένοι «έψαχναν» 4 τέρματα. Δηλαδή κυνηγούσαν...ανεμόμυλους. 

Η γκάφα: Η αμυντική λειτουργία της Γκόριτσα ήταν συνολικά μία «γκάφα». Οι γηπεδούχοι θέλησαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους και έχασαν... τη μπάλα. 

Το στραγάλι: Λόγω της νίκης-πρόκρισης του Πανιωνίου και του ότι το ματς κρίθηκε πολύ νωρίς, ο Ανατόλι Αμπντουλάχ πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητος. Ομως το πέναλτι που καταλόγισε στο 15' υπέρ της Γκόριτσα, ήταν τουλάχιστον «τραβηγμένο».

Το ταμείο του gazzetta.gr: Κέρδισε σήμερα ο Πανιώνιος δίκαια; Ναι. Ηταν καλύτερη ομάδα; Κατά πολύ. Προκρίθηκε δίκαια στην επόμενη φάση; Σαφέστατα. Επόμενη στάση, Τελ Αβίβ. 

ΓΚΟΡΙΤΣΑ: Σόρτσαν, Κέλτσερ, Σκάραμποτ, Γκρέγκοριτς, Κάπιτς, Φιλίποβιτς (56' Μάρινιτς), Κόλεντς, Γκρούντινα, Οσούγι, Ζιγκόν (68' Ναγκότε), Τσουρκ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά (60' Ταπόκο), Οικονόμου, Χατζισαφί, Σαββίδης, Κόρμπος, Μασούρας (68' Σαραμαντάς), Μασούντ, Λάμπρου (80' Γκιοατά), Γεσίλ.