24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Βούτσης για Ρουβίκωνα: Όταν δεν υπάρχει βία, πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα


Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επιφυλακτικά στην ανατροπή του Σαμαρά....
 Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κληθεί να ψηφίσει νέα μέτρα το φθινόπωρο απάντησε λέγοντας πως «ποτέ κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα»

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι η τρόικα θα ζητήσει νέα μέτρα» δήλωσε
ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κληθεί να ψηφίσει νέα μέτρα το φθινόπωρο.

Ο κ. Βούτσης, ωστόσο, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κληθεί να ψηφίσει νέα μέτρα το φθινόπωρο απάντησε λέγοντας πως «ποτέ κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αποκαλύπτει πως πριν από τις εκλογές του 2015 υπήρχαν φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμούσαν να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ υποστηρίζει πως η συζήτηση για τα 16 δισ. του Νομισματοκοπείου έγινε αλλά σε καμία περίπτωση για να τα «αρπάξει ο Τσίπρας», όπως διηγείται ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ειδικότερα ο κ. Βούτσης απαντώντας σε ερώτημα για το αν τελικά ήταν λάθος που ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ανέτρεψε την κυβέρνηση Σαμαρά είπε: «Είναι σαφές ότι το δίλημμα αυτό μας απασχόλησε πάρα πολύ το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2014. Η απόφαση την οποία πήραμε, ότι θα έπρεπε να μετέλθουμε όλα τα συνταγματικά μέσα ώστε η χώρα να οδηγηθεί στις εκλογές, πιστεύω πως ιστορικά θα κριθεί σωστή. Το ερώτημα που θέτετε μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μας είχε απασχολήσει πάρα πολύ.

Δεν ξέραμε όλα τα στοιχεία και ούτε είχαμε όλες τις εκτιμήσεις με βάση τις οποίες λάβαμε και τις τελικές μας αποφάσεις. Πολλά πράγματα βγήκαν στο δρόμο. Η δική μου προσωπική αποτίμηση είναι ότι το βήμα έπρεπε να γίνει τότε.»

Πρόσθεσε δε ότι υπήρχαν απόψεις ανάμεσά μας που σωστά εκτιμούσαν όλα τα δεδομένα και ήταν πιο επιφυλακτικοί σε αυτή την επιλογή.

Ο κ. Βούτσης αποστασιοποιείται από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Παύλος Πολάκης για δικαστές και δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντάς τες «ακραίες», ενώ για τις δράσεις του «Ρουβίκωνα» τονίζει πως, όταν δεν υπάρχει βία, «πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα».

Για τις δράσεις του Ρουβίκωνα, ο κ. Βούτσης τονίζει πως όταν δεν υπάρχει βία, «πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα». Αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Κάθε φορά σε κάθε παρέμβαση οποιασδήποτε οργάνωσης, εξωκοινοβουλευτικής ή άλλης, μπορεί κανείς να την κρίνει από το ποιόν αυτής της παρέμβασης. Οταν π.χ. υπάρχουν καταστροφές επίπλων ή μια βία λελογισμένη ή λιγότερο λελογισμένη, προφανώς όχι απλά είναι καταδικαστέα αλλά είναι εκτός νόμου.» Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Βούτση, πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα.

Εμφανίστηκε βέβαιος, πως η «ελληνική περιπέτεια» θα κλείσει με ένα αναπτυξιακό πρόσημο και πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019.