24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Αυγενάκης: Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ «μάς πηγαίνει δεκαετίες πίσω»

Την πλήρη απομόνωση σε λογικές του παρελθόντος οδηγεί την Ανώτατη Εκπαίδευση το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ


Την πλήρη απομόνωση σε λογικές του παρελθόντος οδηγεί την Ανώτατη Εκπαίδευση το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο γραμματέας της ΝΔ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως
«Το νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια τηςΒουλής μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω. Είναι οπισθοδρομικό, εσωστρεφές, αγνοεί τη διεθνή πραγματικότητα και οδηγεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην απομόνωση και τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου» και προσθέτει «Αυτή τη στιγμή, έχει χαθεί η κοινή λογική, συζητάμε το αυτονόητο: αν η αστυνομία θα έχει δικαίωμα να συλλάβει τον έμπορο ναρκωτικών, τον κλέφτη, τον βιαστή, ο οποίος δρα εντός του Πανεπιστημιακού χώρου.
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, το ανώτατο συλλογικό όργανο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διαφώνησε με όλα τα βασικά θέματα (πλην ενός) του νομοσχεδίου κατά την κατάθεση των απόψεων της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής».


Ο ίδιος εξηγεί πως «Τα πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο συζητούν για το πώς θα επιτύχουν πιο πολλές διεθνείς συνεργασίες, πώς θα αναπτύξουν πιο πολλά ξενόγλωσσα προγράμματα, πώς θα προσελκύσουν πιο πολλούς ξένους φοιτητές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αγνοεί αυτή τη συζήτηση και εμμένει στις ιδεοληψίες της για τριτοβάθμια εκπαίδευση που παραμένει προσκολλημένη σε ιδεολογικές αγκυλώσεις και κινείται αντίθετα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της έρευνας, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας του 21ου αιώνα».

Επισημαίνει δε πως «Η δική μας πρόταση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία και ελευθερία στα Πανεπιστήμια, εξωστρέφεια και ουσιαστική αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, των προγραμμάτων και του διδακτικού προσωπικού, αποχώρηση του Υπουργείου Παιδείας από τον ασφυκτικό έλεγχο, δυνατότητα για αξιοποίηση της περιουσίας τους, για ανάπτυξη ξενόγλωσσων προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και ερευνητικών προγραμμάτων, για προσέλκυση ξένων φοιτητών και είσπραξη εσόδων, για βελτίωση της ποιότητας σπουδών, για επαναφορά των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων, για το πως Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα θα συνδεθούν με την παραγωγική διαδικασία.
Είμαστε υπέρ της δυνατότητας δημιουργίας και ιδιωτικών Πανεπιστημίων, βάσει αυστηρών όρων και προϋποθέσεων και πάντα υπό κρατικό έλεγχο και υπό κρατική εποπτεία. Πιστεύουμε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα είναι αμοιβαία ωφέλιμος».