24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Μενεγάκη.... Διακοπές και μαγειρική με καλόγερο

 Μαγειρικός πυρετός το σαββατόβραδο στην πανέμορφη Χώρα της Ανδρου!

 Η Ελένη Μενεγάκη, λίγο μετά τις 20.00, θα μαγειρέψει μοναστηριακές συνταγές παρέα με τον πνευματικό της, τον γέροντα Ευδόκιμο, στην κεντρική πλακόστρωτη Πλατεία Γηροκομείου, όπου
αναμένεται κοσμοσυρροή!

Αρχικά, η ωραία Ελένη θα φορέσει τη μαγειρική ποδιά της και θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο συνταγών του πολύ αγαπητού σε όσους τον γνωρίζουν μοναχού. Στη συνέχεια, οι δυο τους θα μαγειρέψουν παρουσία των παρευρισκομένων την ξακουστή κόκκινη σάλτσα του χωρίς κρεμμύδι, αλλά με μπόλικο σκόρδο, την οποία «δένει» με αλεύρι, καθώς επίσης και άλλες ξεχωριστές μεσογειακές συνταγές, όπως σκορδαλιά με χυλό, αλεύρι και νερό.

Παράλληλα, η Ελένη θα διαβάσει συνταγές που μπορούν να βρούν οι αναγνώστες-λάτρεις της μαγειρικής στις σελίδες του βιβλίου «Μαγειρεύοντας με τον γέροντα Ευδόκιμο», το οποίο βασίζεται σε γαστριμαργικές δημιουργίες, βασισμένες σε προϊόντα βγαλμένα από την ελληνική γη. Αυτό είναι το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο μαγειρικής με την υπογραφή του σεβάσμιου γέροντα.
espressonews.gr
Το πρώτο κυκλοφόρησε το 2015. Είχε προηγηθεί η γνωριμία του με τον Ηλία Μαμαλάκη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών γυρισμάτων του τελευταίου στην Ανδρο. Μάλιστα, ο αγαπητός σεφ, όταν ολοκληρώθηκε η συγγραφή του βιβλίου, έγραψε τον πρόλογο και συμμετείχε στην παρουσίασή του, που είχε γίνει σε γνωστό μεζεδοπωλείο της Κηφισιάς παρουσία πολλών εκπροσώπων της showbiz. Και μπορεί η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του μοναχού να γίνεται στο νησί του, δεν στερείται όμως λάμψης, με παρουσιάστρια την Ελένη Μενεγάκη!

«Βαθιά φιλία»

«Με την Ελένη μάς συνδέει βαθιά φιλία χρόνων. Δέχτηκε την πρόσκλησή μου με χαρά» δήλωσε ο γέροντας Ευδόκιμος ερωτηθείς για τη... σύμπραξή τους. Το σύνολο των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατεθεί στο έργο που επιτελεί ο γέροντας -το οποίο είναι γνωστό πέρα από τα σύνορα της Ανδρου- στην Ιερά Μονή Παναχράντου.

Η παρουσιάστρια, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια του Μάκη Παντζόπουλου συνδέονται με τον γέροντα με μια πολύχρονη και δυνατή φιλία. Η Ελένη Μενεγάκη επισκέπτεται την Ιερά Μονή Παναχράντου κάθε φορά που πηγαίνει στο κυκλαδίτικο νησί, καθώς εκεί βρίσκει τη γαλήνη και την ηρεμία που αναζητά. Αλλωστε, στο μοναστήρι βαφτίστηκε η μικρότερη κόρη της, Μαρίνα.

«Η Ελένη ήθελε πολύ να χαρίσει ένα παιδί στον Μάκη. Είναι μια πολύ ευγενική και σεβαστική κοπέλα η Ελένη, που πιστεύει πολύ στον Θεό και αγαπά τα παιδιά. Φαίνεται ότι ο Θεός άκουσε τις προσευχές της και της χάρισε αυτό το παιδί» είχε δηλώσει ο γέροντας μετά τη βάπτιση της μικρής Μαρίνας.