24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Καταστροφή στη Ζάκυνθο – Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά


Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή στη Ζάκυνθο στην περιοχή των Ορθωνιών καθώς η μεγάλη πυρκαγιά, που καίει από χτες το βράδυ, είναι εκτός ελέγχου.
Έχει κάψει πάνω από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης!

Σύμφωνα με φωτογραφίες του imerazante, οι καπνοί έχουν «πνίξει» την ευρύτερη περιοχή από το Καταστάρι έως τις Βολίμες, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων.


Με το πλοίο της γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, έφθασαν στο νησί ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς τόσο σε πυροσβέστες όσο και σε οχήματα, ενώ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου ένα αεροσκάφος C-130, μεταφέροντας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.
Δύσκολη η νύχτα στα βουνά της Ζάκυνθου!

Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθονιές και Μαριές. Μάλιστα, έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί από τις Βολίμες στο χωριό των Ορθονιών, καθώς στο σημείο η πύρινη λαίλαπα έχει περάσει από τη μία μεριά του δρόμου στην άλλη.

Οι αρμόδιοι απεύθυνα έκκληση σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και γενικά σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Να σημειωθεί ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.