ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Αν. Γεωργίου

Με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «ζήτω η Ελλάς» έγινε αποδεκτή από το ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων 

η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος ξεκίνησε την αγόρευση του με μια φράση του Δημοσθένη σχετικά με την ανάγκη σεβασμού στο νόμο, βάση του ιδρυτικού νόμου της ΕΛΣΤΑΤ, ήταν υποχρεωτική η συνεδρίαση του ΔΣ της Αρχης μια φορά το μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του.
Της Αννας Κανδύλη
Σχετικά με τον ισχυρισμό του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ότι είχαν υποκλαπεί τα email του από τον τότε αντιπρόεδρο, ο εισαγγελέας σημείωσε πως ο Ανδρέας Γεωργίου θα μπορούσε να απέχει και να μην κρατάει ομήρους τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ καθώς αυτός ήταν «απλός συντονιστής- μαέστρος σε μια ορχήστρα που το κυρίαρχο όργανο ήταν το ΔΣ. Οφειλε ως πρόεδρος να βρίσκεται πάνω από κάθε προσωπική διαφορά. Θα μπορούσε, αν ήθελε να υποβάλει, αίτηση εξαίρεσης του αντιπροέδρου». 

Πρόσθεσε δε πως όλα αυτά συνέβησαν την πιο σημαντική ιστορικά στιγμή από την ίδρυση της ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνοντας πως ο Ανδρέας Γεωργίου ήθελε να μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ "σε ενός ανδρός αρχή", παραβαίνοντας τον σεβασμό στο νόμο,στην ομάδα, στην συλλογικότητα.

Όσον αφορά στη διατήρηση παράλληλα από τον κ. Γεωργίου της θέσης στην ΕΛΣΤΑΤ και στο Δ.Ν.Τ, ο εισαγγελέας σημείωσε πως «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», θέτοντας το ερώτημα για το εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της Αρχής εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο Δ.Ν.Τ για διάστημα μερικών μηνών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης το ακροατήριο διέκοπτε συνεχώς τη διαδικασία.

Μάλιστα η πρόεδρος διέταξε τη 48ωρη κράτηση μίας εκ των ακροατών που είχε παρέμβει αρκετές φορές διακόπτοντας τη δίκη.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται αύριο το πρωί