24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Β. Κικίλιας... Η έξοδος στις αγορές θα ήταν θετική αν δεν είχαμε χάσει τρία χρόνια

«Θα ήταν θετικό για την χώρα να βγούμε στις αγορές», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, πρόσθεσε όμως 

ότι «χάσαμε τρία χρόνια από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση», συνέχισε, «επέβαλε τεράστιες θυσίες και δύο μνημόνια».

«Οι φόροι και τα αυξημένα εκκαθαριστικά που πληρώνουν τώρα οι πολίτες, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Σημείωσε ότι αν δεν είχε ανακοπεί η πορεία που είχε χαράξει η κυβέρνηση Σαμαρά τώρα θα δανειζόμαστε με χαμηλότερο επιτόκιο. Επίσης, τόνισε ότι αν δεν είχε καθυστερήσει η αξιολόγηση και αν είχαμε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα βγαίναμε στις αγορές με καλύτερους όρους.

«Ήμασταν στον πρώτο όροφο, η κυβέρνηση μας έριξε στο υπόγειο και τώρα επιχειρεί να μας ανεβάσει στο ισόγειο», είπε παραστατικά ο κ. Κικίλιας.

Συνέχεια όμως έδωσε και στο θέμα των «επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών κατά της δικαιοσύνης», λέγοντας ότι «βάλλουν κατά της δικαιοσύνης και των Ελλήνων δικαστών, στοχεύοντας στην υποβάθμισή της. Η Δικαιοσύνη δεν είναι θεσμικό εμπόδιο, αλλά το καταφύγιο των αδυνάτων και ο θεματοφύλακας του Συντάγματος. Καλούμε τους πολίτες και τα κόμματα να αντισταθούν σε όσους επιχειρούν την υποβάθμιση της Δικαιοσύνης».

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα τους επιτρέψει «να διασαλέψουν την δημοκρατική τάξη και την ευρωπαική προοπτική της πατρίδας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έκανε αναφορά και στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την διαφήμιση, λέγοντας ότι «Μετά την απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ, και με το νόμο Παππά, προχωρά στην προσπάθεια για καθεστωτικό και συγκεντρωτικό έλεγχο για την ιδιωτική διαφήμιση».

Με αυτό τον τρόπο είπε, παραβιάζει τους όρους της ελεύθερης αγοράς και υπογράμμισε ότι «αν τελικά τον ψηφίσουν η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο αυτόν αμέσως».

Τοποθετήθηκε και για τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη.

Υπενθύμισε ότι στις 2 Ιουλίου 2015, σε επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κ. Καμμένος είχε δηλώσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό.

Συνέχισε λέγοντας ότι «Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη όπως και του Λαφαζάνη, σε συνδυασμό με τις τότε δηλώσεις Καμμένου, έρχονται να ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ, για το σχέδιο για την αποσταθεροποίηση της χώρας. Το σχέδιο ήταν εν γνώσει όλων αυτών που είναι στον πυρήνα της κυβέρνησης και τώρα αλληλοεκβιάζονται και παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του λαού για να παραμείνουν στην εξουσία».

Επανέλαβε ότι οι Έλληνες δικαιούνται και θα μάθουν ποιοι είναι οι υπέθυνοι αυτών των σχεδίων και γι αυτό η ΝΔ θα σαν κυβέρνηση θα προχωρήσει στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Ερωτηθείς για την αντιπαράθεση του υπουργού Νίκου Κοτζιά με το Athens Review of Books είπε ότι «Πιστεύουμε ότι η υπόθεση Κοτζιά κατά της Athens Review of Books εντάσσεται στην ευρύτερη τακτική ελέγχου και πίεσης των ΜΜΕ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του Τύπου, ακόμη και αν είναι ενοχλητικός. Καλούμε τον κ. Κοτζιά να αναθεωρήσει την στάση του, αφού άλλωστε έχει δικαιωθεί ηθικά από το δικαστήριο».