Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Σε συμμορίες μπράβων αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ!

Ο ένας απ’ αυτούς φέρεται να πήρε μέρος στον ξυλοδαρμό ενός οδηγού τουριστικού λεωφορείου – συνεργάτη ταξιδιωτικού πρακτορείου, κατά παραγγελία ανταγωνιστή. 


Ο δεύτερος φέρεται να τοποθέτησε εμπρηστικό μηχανισμό σε μπαρ της Δυτικής Αττικής προκειμένου να εκδικηθεί την απόλυση της συντρόφου, που εργαζόταν σ’ αυτό.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα και αναζητούνται
άλλα έντεκα. Οι περισσότεροι είναι Έλληνες υπήκοοι, ενώ για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμα 2 Αλβανοί και ένας Ουκρανός. Συγκρουτούσαν δύο αυτόνομες αλλά συνεργαζόμενες ομάδες «μπράβων», οι οποίες εκβίαζαν καταστηματάρχες στην Αττική εισπράττοντας χρήματα για «προστασία». Διαπιστώθηκε ότι ήλεγχαν 61 καταστήματα (καφετέρειες, μπαρ και χαρτοπαικτικές λέσχες) στο κέντρο της Αθήνας, τα Βόρεια και τα Νότια προάστια.

Αρχηγικός ρόλος στις δύο ομάδες αποδίδεται σε δύο Έλληνες, 59 και 51 ετών, που έχουν και στο παρελθόν απασχολήσει την αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις. Εκτός από «προστασία» καταστημάτων φέρονται να αναλάμβαναν κατά παραγγελία ξυλοδαρμούς, «συνοδείες» προσώπων, ενώ φουσκωτοί και από τις δύο συμμορίες αμείβονταν προκειμένου να δίνουν το παρών σε γήπεδα και χώρους συναυλιών.

Οι δυο συμμορίες των νονών της νύχτας είχαν χωρίσει την Αττική σε τομείς ευθύνης και εκβίαζαν από το 2015 γνωστά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ και στριπτιτζάδικα, από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Στους ιδιοκτήτες τους είχαν επιβάλει με βία και απειλές να τους καταβάλλουν μηνιαίο «κεφαλικό φόρο», που κυμαινόταν από 300 έως και 2.500 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και την πελατεία του καταστήματος.

Οι αρχηγοί των δύο οργανώσεων, που δρούσαν σε πλήρη συνεννόηση και αγαστή συνεργασία, έστελναν ανά διαστήματα «φουσκωτούς» να κάνουν εμφανή την παρουσία τους στα καταστήματα που εκβίαζαν, προκειμένου να τους ενημερώνουν για τον αριθμό των πελατών και τα κέρδη. Τα μέλη των συμμοριών αναλάμβαναν συνοδείες αθλητικών

 παραγόντων σε τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και να «συμμορφώνουν» όσους είχαν διαφορές με τους... «καλοπληρωτές»! Στον τιμοκατάλογο του ξυλοδαρμού, το απλό... σπάσιμο χεριού ή ποδιού ξεκινούσε από 200 ευρώ, ενώ τα πολλαπλά κατάγματα που οδηγούσαν σε νοσηλεία σε νοσοκομείο κοστολογούνταν από 1.000 έως και 2.000 ευρώ!