Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

SOS: Το Καστελόριζο μένει χωρίς νερό


Εφιαλτικό είναι το σκηνικό στο Καστελόριζο καθώς το ακριτικό νησί εκπέμπει SOS για τα αποθέματα νερού. Σε δύο ημέρες δεν θα υπάρχει ούτε σταγόνα, είπε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη ο εκτελών χρέη δημάρχου Δημήτρης Αχλαδιώτης, ενώ αποκάλυψε ότι υπό αυτές τις συνθήκες οι τουρίστες εγκαταλείπουν το νησί.
«Έχει χαλάσει η αφαλάτωσή μας εδώ και 20 ημέρες και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνήθως μας ρωτά τι υδροφόρες θα χρειαστούμε για κάθε μήνα του καλοκαιριού. 


Τον προηγούμενο μήνα μας στείλανε 5 υδροφόρες δηλαδή περίπου 10 χιλιάδες κυβικά και αυτόν τον μήνα μας έχουν βάλει μόνο 4 χιλιάδες κυβικά», τόνισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Έχουμε ένα πρόβλημα πολύ σοβαρό, αφού στα καφενεία γινόταν ένας πανικός, περνούσαμε και μας βρίζανε. Κινδυνεύουμε σε 2 ημέρες να μείνουμε χωρίς νερό»τουρίστες.... 


Νεκτάριος Σαντορινιός 


Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσων, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, αποκάλυψε ότι εκτός από το Καστελόριζο μία υδροφόρα καλείται να καλύψει τις ανάγκες ακόμη τριών άνυδρων νησιών, της Αμοργού, των Λειψών και του Αγαθονησίου. 


Και σημείωσε: «Δύο χιλιάδες κυβικά δόθηκαν στο Καστελόριζο πριν από 2 ημέρες. Ταυτόχρονα όμως επειδή, δυστυχώς ακόμα πηγαίνουμε με υδροφόρες, έχουμε και άλλα νησιά που αυτή τη στιγμή έχουν στερέψει. 


Είναι οι Λειψοί, είναι το Αγαθονήσι, είναι η Αμοργός που πρέπει να πάμε τώρα. Αυτή τη στιγμή. Ήδη αυτή τη στιγμή η υδροφόρα νομίζω ότι έχει φύγει, νομίζω χθες το βράδυ, από τη Ρόδο και πηγαίνει προς Αμοργό-Θηρασιά. 


Θα πάρει νερό θα πάει στους Λειψούς και αμέσως μετά θα πάρει νερό και θα πάει στο Καστελόριζο. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την Κυριακή, το πολύ τη Δευτέρα θα εφοδιαστεί το Καστελόριζο με ακόμη 2000 κυβικά νερό. Δεν σταματάμε να στέλνουμε νερό στο Καστελόριζο, δεν το έχουμε κάνει ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνουμε ποτέ μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα».