24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Που χάθηκε η Σοφία Παθέκα


Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Μας συστήθηκε πριν από σχεδόν 20 χρόνια (το 1998) μέσα από το ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του Mega «Πολύ καλημέρα σας», που παρουσίαζαν ο Γιώργος Πολυχρονίου και η Πόπη Χατζηδημητρίου. Η όμορφη Σοφία
Παθέκα είχε αναλάβει να μας γυμνάζει καθημερινά και γρήγορα 

έγινε πολύ αγαπητή στο κοινό. Και αυτό δεν άλλαξε ακόμη και όταν η νεαρή γυμνάστρια κατηγορήθηκε -τότε- ότι υπήρξε το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του Γιώργου Πολυχρονίου με τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου, φήμη που έφερε τριγμό στην επαγγελματική σχέση τους, αλλά και έντονη λογομαχία μεταξύ τους, οδηγώντας αυτή τη συνεργασία στο πρόωρο τέλος.

Σήμερα, η Σοφία ασχολείται με το personal training, αλλά και με αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων σε άτομα που πάσχουν.


«Γυμνάζω κόσμο, ενώ παράλληλα είμαι fitness editor σε γνωστό περιοδικό υγείας, παρουσιάζοντας πρωτότυπα θέματα και ασκήσεις. Ακόμη, είμαι εξετάστρια στο European Certification of personal training και αντιπρόεδρος της ΠΕΠΦΑ (Πανελλήνια Ενωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής), μέλος της Ελληνικής 

Διαβητολογικής Εταιρίας Ασκησης και Μεταβολισμού, και τώρα που μιλάμε βρίσκομαι στην Ιταλία, στην Ιταλική Ομοσπονδία Fitness, όπου είμαι εισηγήτρια σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτό το ταξίδι κρατάει 10 μέρες και τις τελευταίες δύο έχω δουλειά στη Ρώμη» λέει μιλώντας στην «Espresso».

Ο σύζυγός της

Τα τελευταία χρόνια η γυμνάστρια έχει επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, με πολλή δουλειά μεν, αλλά κοντά στους άντρες της, που λατρεύει! Για τη Σοφία, η πραγματική ευτυχία είναι αυτή που ζει δίπλα στον σύζυγό της, τον θωρακοχειρουργό Λεωνίδα Παπασταύρου, και τους δύο γιους της, καρπούς του έρωτά τους. Ο Θάνος τους είναι ήδη 12 χρόνων και ο Αλέξανδρος 8.

«Είμαι full time μαμά» μας λέει με υπερηφάνεια, αφού, όταν δεν τρέχει για τις δικές της επαγγελματικές υποχρεώσεις, κάνει αγώνα δρόμου για τις εξωσχολικές δραστηριότητες των αγοριών της. Ο μεγάλος αγωνίζεται σε ομάδα μπάσκετ, οπότε ακόμη και τα Σαββατοκύριακα η μαμά Σοφία τα περνάει στις κερκίδες των γηπέδων. Αλλά και στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της η γυμνάστρια φροντίζει να απολαμβάνει τις οικογενειακές στιγμές.

Στο εξωτερικό

«Θα προτιμήσω να βγω με τον άντρα μου για φαγητό ή με φίλους μας, ενώ τις γιορτές τις περνάμε στο εξωτερικό οικογενειακώς» μας λέει, αποκαλύπτοντας έτσι το μυστικό του επιτυχημένου γάμου της. Και θα μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια να έχει επαναπαυτεί στο εισόδημα του συζύγου της και να ξεκουράζεται, όμως η ίδια προτιμά να μην εφησυχάζει. «Αυτήν τη δουλειά την κάνω 20 χρόνια ανελλιπώς. Και Σάββατα και Κυριακές, και αργίες, και γιορτές! Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στη δουλειά του συζύγου μου, αλλά δεν το θέλω καθόλου» έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

Τα χρόνια περνούν, όμως, το κορμί της Σοφίας Παθέκα παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και σε αυτό συμφωνούν και οι followers της στα social media, που την αποθεώνουν με τα σχόλιά τους κάθε φορά που ανεβάζει φωτογραφία της με μαγιό. Ωστόσο, και η γυμνάστρια έχει τις διατροφικές αδυναμίες της. Δεν μπορεί να αντισταθεί στο ψωμί, που συντροφεύει κάθε της γεύμα, ακόμη και με τα μακαρόνια. Ωστόσο, επειδή είναι πολύ πειθαρχημένη όταν διαπιστώσει ότι ξεφεύγει, την επομένη φροντίζει ώστε τα περιττά κιλά να γίνουν... καπνός.

Τέλος, αναφερόμενη στην τηλεόραση, χάρη στην οποία και έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει, ύστερα από τόσα χρόνια απουσίας, αναφέρει: «Η τηλεόραση είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι της ζωής μου, που μου έδωσε το push να εξελιχτώ. Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει. Ωστόσο, αν υπήρχε μια πρόταση που εγώ δεν θα έκανα γυμναστική, αλλά θα έδινα συμβουλές υγείας και διατροφής, θα το σκεφτόμουν να επιστρέψω».