24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Τι συνέβη με τη Γερμανίδα που δεν ήθελε να πληρώσει Έλληνα ταξιτζή και επικαλέστηκε… το χρέος!

Πέρα για πέρα αληθές χαρακτήρισε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Χανίων το περιστατικό της άρνησης μιας Γερμανίδας να πληρώσει οδηγό ταξί στα Χανιά, επικαλούμενη μάλιστα το χρέος της χώρας στη Γερμανία.



Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος επικρίνει τοπικά μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν με πηχιαίους τίτλους ότι

το περιστατικό ήταν ψεύτικο, χωρίς να μπουν
καν στη διαδικασία να επικοινωνήσουν και να προχωρήσουν στη διασταύρωση της είδησης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδέσμου:

Διαπιστώσαμε μετά λύπης μας ότι το τελευταίο διάστημα ο κλάδος μας, στοχοποιείται αδίκως, σε τοπικό επίπεδο.

Αποκορύφωμα το ότι η είδηση με την κυρία από την Γερμανία χαρακτηρίστηκε ως ψεύτικη από κάποιο ενημερωτικό site.

Η εν λόγω πελάτισσα δεν ήθελε να πληρώσει τον πρώτο συνάδελφο, ενώ ο δεύτερος που τελικά, την πήγε στον προορισμό της, πληρώθηκε υπό το φόβο επίκλησης του αστυνομικού οργάνου.

Για μία ακόμη φορά, επαναλαμβάνεται, ότι το περιστατικό είναι αληθές!

Περιμένουμε από τα τοπικά ΜΜΕ των Χανίων, όταν προχωρούν σε αναδημοσιεύσεις άλλων ιστοσελίδων που αφορούν στον κλάδο μας, να έρχονται πρώτα σε επικοινωνία με το θεσμικό μας όργανο, που δεν είναι άλλο από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων. Σε κάθε περίπτωση, εάν επαναληφθεί οποιαδήποτε δυσφημιστική δημοσίευση εναντίον μας, χωρίς να έχει γίνει κάποια επαφή μαζί μας, τότε επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Νομίζουμε, ότι ποτέ δεν έχουμε δώσει δικαιώματα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ειλικρίνειά μας, αντιθέτως, είμαστε ίσως ο μοναδικός κλάδος που έχει επιβεβαιώσει περιστατικά που είναι κατακριτέα. Και το κάνουμε αυτό για έναν και μόνο λόγο...

Για να διασφαλίσουμε την ακεραιότητά μας και ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες».
Τι δημοσιεύτηκε

Το θέμα αρχικά δημοσιεύτηκε στο parakritika.gr ως περιστατικό στο οποίο Γερμανίδα αρνείται να πληρώσει οδηγό ταξί στα Χανιά επικαλούμενη το γεγονός ότι η Ελλάδα χρωστά στη Γερμανία, στη συνέχεια το ellinikahoaxes.gr δημοσίευσε θέμα στο οποίο αναφέρει ότι «τα πράγματα δεν έχουν συμβεί ακριβώς έτσι» και ότι αρχικά η Γερμανίδα αρνήθηκε να πληρώσει λόγω απουσίας τιμοκαταλόγου κομίστρων, ωστόσο στη διένεξή της με τον οδηγό ταξί ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα χρωστά στη Γερμανία.

Αυτό το δημοσίευμα του ellinikahoaxes.gr αναδημοσιεύτηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία στον τίτλο ανέφεραν ότι είναι ψεύτικο το περιστατικό με τη Γερμανίδα που αρνήθηκε να πληρώσει τον ταξιτζή στα Χανιά.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Συνδέσμου που προχώρησε στην παραπάνω ανακοίνωση, με την οποία βάλλει κατά εκείνων των ΜΜΕ που προχώρησαν στην αναπαραγωγή ενός δημοσιεύματος χωρίς να το επαληθεύσουν.
Τι στα αλήθεια συνέβη

Το flashnews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Νομού Χανίων, Ηλία Καραπατάκη, που περιέγραψε ακριβώς τι συνέβη, επιβεβαιώνοντας ότι το περιστατικό είναι αληθές:

«Η Γερμανίδα πήγε στη ρεμίζα των ταξί που βρίσκεται έξω από το 1ο Γυμνάσιο στα Χανιά και όχι στο Ακρωτήρι όπως γράφτηκε. Ζήτησε από τον συνάδελφο οδηγό να μάθει τα κόμιστρα για Πλατανιά. Εκείνος της έδειξε τον τιμοκατάλογο με τα κόμιστρα στον οποίο αναγραφόταν το ποσό 16 ευρώ για Πλατανιά.

Η Γερμανίδα όταν το είδε του είπε: "Αντί να μας πηγαίνετε δωρεάν που μας χρωστάτε μας παίρνετε και λεφτά από πάνω;"

Ο οδηγός ταξί προσπάθησε να συγκρατηθεί και ζήτησε από τον συνάδελφό του που βρισκόταν αμέσως μετά από εκείνον να πάρει τη Γερμανίδα στο ταξί γιατί ο ίδιος είχε ενοχληθεί, όπως ήταν λογικό, από τη δήλωσή της.

Ο δεύτερος οδηγός επιβίβασε τη Γερμανίδα και την πήγε στον προορισμό της. Η στάση της δεν ήταν στην αρχή του Πλατανιά, αλλά περίπου στο ύψος του Μινώα Παλάς με μεγάλη κίνηση στον δρόμο. Το ταξίμετρο έγραψε 18 ευρώ. Όταν της είπε την τιμή εκείνη αρνήθηκε να τον πληρώσει λέγοντας ότι στον τιμοκατάλογο των κομίστρων αναφερόταν το ποσό των 16 ευρώ.

Ο οδηγός της εξήγησε ότι το ταξίμετρο είχε γράψει παραπάνω λόγω της μεγάλης κίνησης στον δρόμο. Η Γερμανίδα ωστόσο, αρνείτο να πληρώσει. Εκείνη την ώρα περνούσε από τον δρόμο ένας αστυνομικός και ο οδηγός ταξί είπε ότι θα φωνάξει τον αστυνομικό για να λυθεί το πρόβλημα. Τότε εκείνη αμέσως και βιαστικά έβγαλε 20 ευρώ, τα άφησε και έφυγε χωρίς μάλιστα να πάρει ρέστα.

Είναι απαράδεκτο κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν ότι είναι ψεύτικη η είδηση χωρίς να μας έχουν πάρει ούτε ένα τηλέφωνο για να το τσεκάρουν», κατέληξε ο κ. Καραπατάκης.

Περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη στο flashnews.gr