24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Τυφώνας Χάρβεϊ: Στο Τέξας ο Τραμπ - Φόβοι ότι σήμερα έρχονται οι χειρότερες πλημμύρες

«Κανείς δεν είχε δει ποτέ τίποτα παρόμοιο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος έχοντας στο πλάι του την Μελάνια - Έντεκα οι νεκροί έως τώρα, μέχρι 

και 450.000 πολίτες ακόμη ενδέχεται να χρειάζονται επείγουσα βοήθεια - Ο 4ος χειρότερος τυφώνας σε επίπεδο κόστους


Στο Τέξας βρίσκεται από την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ, θέλοντας να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Πολιτείας που πλήττεται σκληρά από τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, σε μια προσπάθεια να επιδείξει την ενότητα των ΗΠΑ μπροστά σε μια φυσική καταστροφή ιστορικών διαστάσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον συντονισμό των επιχειρήσεων που διεξήγαγαν η κυβέρνησή του και οι αρχές της μεγάλης Πολιτείας του αμερικανικού νότου, αντιμέτωπες με μια άνοδο του επιπέδου των υδάτων που σύμφωνα με τον ίδιο έχει πάρει «επικές» διαστάσεις.

«Κανείς δεν είχε δει ποτέ τίποτα παρόμοιο», δήλωσε ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ενός κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης στην πόλη Κόρπους Κρίστι, την πρώτη που επλήγη από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «θέλουμε να το κάνουμε καλύτερα απ' ό,τι οποτεδήποτε στο παρελθόν» αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής, ενώ χαιρέτισε το «ομαδικό» πνεύμα που κυριαρχεί στις επιχειρήσεις διάσωσης.
«Θα ανταλλάξουμε συγχαρητήρια όταν τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε στο πλευρό του την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, η οποία έγινε νωρίτερα σήμερα στόχος χλευαστικών σχολίων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επειδή επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο που θα μετέφερε το ζεύγος στη βάση Άντριους όπου περίμενε το προεδρικό αεροσκάφος για να αναχωρήσει για την πλημμυρισμένη περιοχή φορώντας ψηλοτάκουνα, μπουφάν αεροπόρου και γυαλιά ηλίου κάτω από την ομπρέλα της. Τελικά η κυρία Τραμπ άλλαξε τα ψηλοτάκουνα με αθλητικά παπούτσια.Σύμφωνα με τις αρχές, η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ έχει προκαλέσει τον θάνατο, άμεσα ή έμμεσα, τουλάχιστον έντεκα ανθρώπων, εκ των οποίων ο τελευταίος ήταν ένας βετεράνος αστυνομικός που πνίγηκε, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Χιούστον, τον Σιλβέστερ Τέρνερ.

Η μητροπολιτική περιοχή του Χιούστον —του τέταρτου πολυπληθέστερου αστικού κέντρου των ΗΠΑ, με 2,3 εκατ. κατοίκους στην πόλη και συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων του, πάνω από 6 εκατομμύρια πληθυσμό— συνεχίζει να απειλείται από την άνοδο του επιπέδου των υδάτων.

«Είμαστε ακόμη στη φάση της αντίδρασης σε μια επείγουσα κατάσταση, η διάσωση ζωών και η εγγύηση της ασφάλειας των κατοίκων αποτελεί την προτεραιότητα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ένα ανώτερο στέλεχος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (FEMA).

Αν χρειαζόταν κάποια απόδειξη για αυτό, οι αρχές της Κομητείας Μπραζόρια, στο νότιο τμήμα του Χιούστον, κάλεσαν μέσω Twitter τους κατοίκους να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους όταν ένα αντιπλημμυρικό φράγμα στο Κολούμπια Λέικς δεν άντεξε. «Φύγετε αμέσως!», έγραφε η ανάρτηση.

Ορισμένοι κάτοικοι της Κομητείας Γουίνι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ότι πήγε στην περιοχή τους ο πρόεδρος Τραμπ, κυρίως ψηφοφόροι του.

Στο Χιούστον ωστόσο το αποκορύφωμα των πλημμυρών δεν έχει φθάσει ακόμη: Εκφράζονται φόβοι ότι αυτό θα συμβεί είτε σήμερα είτε την Πέμπτη.
Η καταιγίδα κινείται αργά προς βορειοανατολική κατεύθυνση και αναμένεται ότι θα πλήξει το νοτιοδυτικό τμήμα της Λουιζιάνας, μιας Πολιτείας την οποία ο Τραμπ κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τη Δευτέρα.

Αφού έπληξε τις ακτές του Τέξας τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ο τυφώνας κατηγορίας 4 υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα.

Πολλές οικογένειες παραμένουν αποκλεισμένες ή παγιδευμένες στα σπίτια τους. Δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι βρίσκονται κάτω από το νερό, όπως και πολλά σπίτια, ενώ η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε πολλές περιοχές καθώς οι γραμμές έχουν κοπεί.

Η βροχόπτωση ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο σε μια τοποθεσία στο νοτιοανατολικό τμήμα του Χιούστον: από το μεσημέρι της Παρασκευής ως σήμερα στις 09:20, έφθασε τα 125 εκατοστά, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε σήμερα ότι φιλοξενεί σε προσωρινά κέντρα υποδοχής πλημμυροπαθών 17.000 και πλέον πληγέντες. Η FEMA από την πλευρά της ανέφερε ότι προσέφερε προσωρινά κατάλυμα σε 30.000 ανθρώπους.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Χιούστον, ο Αρτ Ασεβέντο, υπογράμμισε σήμερα ότι οι αστυνομικοί της πόλης διέσωσαν πάνω από 3.500 ανθρώπους. Ωστόσο έως και 450.000 πολίτες ακόμη ενδέχεται να χρειάζονται επείγουσα βοήθεια, σύμφωνα με τη FEMA.