24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

«Βασίλη Παλαιοκώστα, η αστυνομία σε θέλει πίσω το καλοκαίρι»

Επί χρόνια παραβίαζε τον νόμο. Απέδρασε δύο φορές από τη φυλακή με ελικόπτερο. Χάρισε εκατομμύρια στους φτωχούς...
Αλλη μια περίοπτη θέση στο «πάνθεον» του εγκλήματος κατάφερε να κατακτήσει ο υπ' αριθμόν ένας Ελληνας καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος φιγουράρει 

πλέον στη σχετική λίστα που δημιουργήθηκε στην ιστοσελίδα της Europol για την αναζήτηση πληροφοριών για τους άφαντους εγκληματίες της Ευρώπης!

Πρόκειται για νέα καλοκαιρινή καμπάνια της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας
(μετρά δέκα μέρες και συμμετέχουν σε αυτήν 21 κράτη), η οποία καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στον εντοπισμό των πιο επικίνδυνων Ευρωπαίων κακοποιών, υπό τον τίτλο «Η αστυνομία σε θέλει πίσω στο σπίτι αυτό το καλοκαίρι».

Η περιπαιχτική διάθεση του τίτλου της καμπάνιας διατηρείται και στη σχετική ανακοίνωση της Europol: «Οι αστυνομίες της Ευρώπης στέλνουν καλοκαιρινές καρτ ποστάλ σε ασύλληπτους επικίνδυνους εγκληματίες. Ωστόσο, οι διευθύνσεις τους παραμένουν άγνωστες. Μπορείς να μας βοηθήσεις να τις βρούμε;»

Το BBC είχε γράψει ένα άρθρο-αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του Ελληνα φαντομά, που καταζητείται επί χρόνια από τις ελληνικές Αρχές. «Επί χρόνια παραβίαζε τον νόμο. Απέδρασε δύο φορές από τη φυλακή με ελικόπτερο. Χάρισε εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία του μεγαλύτερου Ελληνα καταζητούμενου, που κατάφερε να γίνει ένας λαϊκός ήρωας» έγραφε το άρθρο.

Αδικήματα

Στην καρτέλα της Europol για τον πολυθρύλητο καταζητούμενο αναφέρονται τα φυσικά χαρακτηριστικά του Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά και τα αδικήματα που έχει διαπράξει.

«Ο καταζητούμενος κρατούνταν για διάφορα εγκλήματα, ανάμεσα στα οποία ήταν ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, απαγωγή, διακεκριμένη κατοχή όπλων, εκρηκτικών και εκρηκτικών μηχανισμών, παραποίηση εγγράφων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβίαση, παράνομη ιδιοποίηση αεροπορικών μέσων και παραβίαση κανόνων για την ασφάλεια των πτήσεων. Δραπέτευσε την 22/2/2009 και έκτοτε η διαμονή του είναι άγνωστη» αναφέρει για τον Βασίλη Παλαιοκώστα, που εντάχθηκε στην ιστοσελίδα με τους most wanted εγκληματίες της Ευρώπης στο τέλος Μαΐου, αν και η συγκεκριμένη δυνατότητα υπήρχε από τον Ιανουάριο του 2016.

Σημειώνεται ότι κάθε χώρα έχει δυνατότητα να καταχωρίζει δύο φυγάδες στον κατάλογο με τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς. Η ΕΛ.ΑΣ. αγνοούσε την εφαρμογή έως τα τέλη του περασμένου Μαΐου, όταν αποφασίστηκε να εγγράψει στη λίστα τον Βασίλη Παλαιοκώστα, χωρίς να καταχωρίσει δεύτερο καταζητούμενο στη σχετική εφαρμογή. Από τον Γενάρη του 2016 συνελήφθησαν 36 καταζητούμενοι που είχαν μπει στη λίστα της Europol, οι έντεκα απ’ αυτούς χάρη σε πληροφορίες που έδωσε το κοινό στις αστυνομικές Αρχές.