Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Σπέτσες: Ανεξέλεγκτη φωτιά καίει δάσος με διάσπαρτες πολλές εξοχικές κατοικίες

Η φωτιά πέρασε μέσα από 10 με 11 εξοχικές κατοικίες και ευτυχώς δεν κάηκαν» λέει ο δήμαρχος Σπετσών -

Από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα 

 Μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη αυτή την ώρα στις Σπέτσες, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Σύμφωνα με
την Πυροσβεστική, καίγεται δασική έκταση, μέσα στην οποία υπάρχουν διάσπαρτες πολλές εξοχικές κατοικίες, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία. Για το λόγο αυτό, ξεκίνησαν από το μεσημέρι να συνδράμουν εναέρια μέσα, αυτή την ώρα επιχειρούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν ιδιαίτερα οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, αλλά και η μορφολογία του δάσους, το οποίο είναι πολύ πυκνό, χωρίς καλή πρόσβαση. Επί τόπου βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, και 13 άτομα πεζοπόρου τμήματος.


«Η φωτιά πέρασε μέσα από 10 με 11 εξοχικές κατοικίες και ευτυχώς δεν κάηκαν, δεν υπέστησαν ζημιές. Αν δεν προλάβουμε μέχρι το βράδυ να την ελέγξουμε, θα βρεθούμε μπροστά σε μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση, καθώς θα πάει προς τον οικισμό. Ας ευχηθούμε ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης. 


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι, και οι μαύροι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό πάνω από την περιοχή Ντάπια, ανάμεσα στο παλιό και το νέο λιμάνι. Οι κάτοικοι πάντως των Σπετσών δεν δείχνουν για την ώρα να ανησυχούν.