ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Η συνεισφορά του WWF Ελλάς είναι ουσιαστική και αποτελεσματική,,,.


 H δική μας αντίδραση απέναντι στο δραματικό περιστατικό της ρύπανσης του Σαρωνικού. 

Τα βασικά γεγονότα όλοι λίγο πολύ πλέον τα γνωρίζουμε. Από τη δική μας πλευρά, με οδηγό την απαραίτητη επιστημονική και νομική γνώση, αλλά κυρίως με αποφασιστικότητα, προσπαθήσαμε να οργανώσουμε τα βήματά μας, ώστε 

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου υποβάλαμε στον αρμόδιο εισαγγελέα μήνυση κατά παντός υπευθύνου και δηλώσαμε παράσταση πολιτικής αγωγής. Στόχος μας είναι η κινητοποίηση και συνεχής ενθάρρυνση της Δικαιοσύνης για απόδοση με παραδειγματικό τρόπο ευθυνών για αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει επιτέλους κυρίαρχη έγνοια για κάθε επιχειρηματία, πολιτικό, ιδιώτη.Οι αμέτρητες προσφορές που λάβαμε για εθελοντική συμμετοχή σε καθαρισμούς παραλιών του Σαρωνικού από τις πρώτες κιόλας μέρες μας γεμίζουν ελπίδα. Ωστόσο, ως περιβαλλοντική οργάνωση γνωρίζουμε καλά πως οι επιχειρήσεις απορρύπανσης από χημικά και πετρέλαια εγκυμονούν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων. Κυρίως όμως, επιμένουμε πως τέτοιες ενέργειες απαιτούν κεντρικό συντονισμό και ευθύνη.Προς το παρόν, έχουμε πάρει τη δύσκολη απόφαση να αποθαρρύνουμε όσους θέλουν να πάνε σε παραλίες για απορρύπανση, χωρίς να διαθέτουν βασικές γνώσεις αυτοπροστασίας, επικινδυνότητας της ρύπανσης και διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων. Έχουμε επίσης ζητήσει από το Λιμενικό Σώμα (δείτε την επιστολή), τον μόνο αρμόδιο φορέα για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας και παράκτιας ρύπανσης, να αναλάβει τον κεντρικό συντονισμό ομάδων εθελοντών και το έχουμε ξαναθέσει σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Θα ενημερώνουμε όλους τους φίλους μας για κάθε σχετική εξέλιξη.Η πετρελαιοκηλίδα που έχει μαυρίσει τον Σαρωνικό δείχνει πόσο στενά δεμένη είναι η ποιότητα ζωής μας με το περιβάλλον. Θα περίμενε κανείς αυτές τις μέρες μεγαλύτερη περιβαλλοντική ευαισθησία από κάθε πλευρά. Όμως μόλις προχθές εκτυλίχθηκε στη Βουλή μια πρωτοφανής πολιτική παράσταση επιδοκιμασίας της παρανομίας και υπονόμευσης του μέλλοντος των δασών της Ελλάδας.Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 ψηφίστηκε τροπολογία που ανοίγει για πρώτη φορά διάπλατα τον δρόμο για νομιμοποίηση αυθαιρέτων οικισμών σε δασική γη. Αναφέρομαι στις περίφημες «οικιστικές πυκνώσεις» που τελικά καταλήγουν σε παράνομες και καταστροφικές δασικές αραιώσεις. 

Η τροπολογία ζητούσε από τους βουλευτές να αγνοήσουν το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο μετά από δική μας προσφυγή έχει εκδώσει πρώτη απόφαση ακυρώνοντας αυτές ακριβώς τις ρυθμίσεις. Αμέσως στείλαμε επείγουσα επιστολή σε όλους τους βουλευτές, καλώντας τους να καταψηφίσουν την κατάπτυστη τροπολογία. Τελικά, η αντιδασική τροπολογία υπερψηφίστηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Ένωσης Κεντρώων.

Παρά τις απώλειες και τις καταστροφές, εμείς δεν το βάζουμε κάτω. Με τη δική σας βοήθεια και στήριξη συνεχίζουμε την μάχη για προστασία του φυσικού μας πλούτου, την υπεράσπιση της νομιμότητας και την πάταξη του περιβαλλοντικού εγκλήματος. Μαζί, για έναν ζωντανό πλανήτη και μια ζωντανή χώρα.
 
Με εκτίμηση....
Δημήτρης Καραβέλλας
Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς