24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Κωνσταντίνος Φλώρος: Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ


Του Χρήστου Μαζανίτη
Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος επιστρέφει σε πολύ γνώριμα γι’ αυτόν λημέρια, αφού...
ήταν Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ επί Αρχηγίας Ευάγγελου Αποστολάκη και εκτελούσε χρέη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ όσο ο Ναύαρχος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.



Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός όταν ανέλαβε να μεταβεί στην Τουρκία και να συνοδεύσει στην πατρίδα τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν αιχμαλωτίσει Τούρκοι στον Έβρο.



Γεννημένος στις 24 Ιουνίου 1961 στην Χαλκίδα. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 απ’ όπου αποφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.



Περάτωσε επιτυχώς, τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του, εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στην συνέχεια ως Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο.



– Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και απoφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.
- Το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ)
- Το 1992, του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο Διακεκριμένος Αλλοδαπός 

Σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε.
- Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) και στην 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2α ΜΑΛ), όπου και απέκτησε τις ειδικότητες του Αρχηγού Ρίψεων Αλεξιπτωτιστών, καθώς και του Αλεξιπτωτιστού Ελευθέρας Πτώσεως.
- Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ), στο οποίο εξήσκησε τα καθήκοντα του Διοικητού Λόχου, του Αξιωματικού 4ου Γραφείου, του Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως, του 


Υποδιοικητού και τέλος του Διοικητού της Μονάδος, μέχρι το 1997, οπότε και μετατέθηκε στην Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ), εξασκήσας τα καθήκοντα του Αξιωματικού Πληροφοριών και Αξιωματικού 1ου ΕΓ, μέχρι το 1999.


- Το 1999, φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτηση του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ.).
– Το 2005, μετατέθηκε, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR / SHAPE) στη Mons (ΒΕΛΓΙΟ), απ’ όπου με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008, φοίτησε στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).



– Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ως Τμηματάρχης του Τμήματος Σχεδίων Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ.
– Το 2012 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και επελέγη ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).



– Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
– Τον Ιανουάριο του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ.
- Τον Ιανουάριο του 2019 ανέλαβε ως Αντιστράτηγος τα καθήκοντα του Διοικητή 1ης Στρατιάς, με έδρα την Λάρισα.



Ο Στρατηγός, πλέον, Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου, στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ», του Strategic Center for International Security (SCIS), τ
ου Πανεπιστημίου του ABERDEEN και Μεταπτυχιακού Τίτλου, στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Είναι παντρεμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο και έχει δύο κόρες, την Παναγιώτα 30 ετών, δικηγόρο και την Μαρία 21 ετών, φοιτήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ. Είναι Αρίστος γνωστής της αγγλικής γλώσσας.
Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όταν ανέλαβε να μεταβεί στην Τουρκία και να συνοδεύσει στην πατρίδα τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν αιχμαλωτίσει Τούρκοι στον Έβρο.
Γεννημένος στις 24 Ιουνίου 1961 στην Χαλκίδα. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 απ’ όπου αποφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.