24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Η Κίνα θα «πληρώσει»: Όλοι θα πάρουν τα εργοστάσιά τους στην μετά τον COVID-19 εποχή με αμερικανικό «σπρώξιμο»



Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
O κορωνοϊός θα επιφέρει κοσμογονικές γεωπολιτικές αλλαγές και ανακατάταξη των οικονομικών συσχετισμών καθώς όλες οι χώρες κατανόησαν πόσο ευάλωτες είναι με το να έχουν μεταφέρει όλα τα 

κέντρα παραγωγής τους στην...
κομμουνιστική Κίνα και φαίνεται πως στα επόμενα χρόνια αυτό θα αντιστραφεί, καθώς την διαδικασία αυτή θα ακολουθήσει άμεσα η Ιαπωνία, ένας εκ των βασικότερων συμμάχων των ΗΠΑ.

Oι ΗΠΑ αναζητούν τον τρόπο για να «γονατίσουν» τον «Κόκκινο Δράκο» και πλέον έχουν την αφορμή για να αποδομήσουν όλο το κινεζικό οικονομικό μοντέλο για να καταστρέψουν τις συμφωνίες του Πεκίνου σε όλο τον πλανήτη.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίας μεγάλες και μεσαίου μεγέθους παραγωγικές εταιρείες από την Δύση και την Ιαπωνία, μετέφεραν τις γραμμές παραγωγής τους στην Κίνα, την Ταϊβάν, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, την Μαλαισία, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη με την κομμουνιστική Κίνα όμως να έχει την «μερίδα» του λέοντος.

Η διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω των επιπτώσεων της κρίσης στις κοινωνίες και στις παραγωγικές μονάδες των χωρών αυτών, έδειξε ξεκάθαρα πως δεν μπορεί να δουλέψει άλλο αυτό το παγκοσμιοποιημένο μοντέλο, τουλάχιστον όχι σε αυτή την μορφή.

Άλλωστε η κομμουνιστική Κίνα εκμεταλλεύθηκε αυτή την κατάσταση και πλέον δεν αντιγράφει αλλά παράγει η ίδια τα δικά της ανταγωνιστικά προϊόντα ενώ οι τεχνολογικές και βιομηχανικές της δυνατότητες έχουν πλέον «ξεφύγει».

Οι ίδιοι οι Δυτικοί «έθρεψαν» τον μεγαλύτερο αντίπαλό τους.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την πρόβλεψη στον έκτακτο προϋπολογισμό ενίσχυσης της οικονομίας της από την κρίση του κορωνοϊού, μίας δαπάνης ύψους 2,2 δις δολαρίων για την στήριξη της μετακίνησης της βιομηχανικής παραγωγής των ιαπωνικών εταιρειών από την Κίνα πίσω στην Ιαπωνία ή σε άλλες χώρες.

Αυτό δείχνει στοχευμένες ενέργειες της Ιαπωνίας για οικονομική αποδυνάμωση της κομμουνιστικής Κίνας και προφανώς θα είναι η πρώτη από μια σειρά χωρών που θα πράξουν το ίδιο.

Αναμένεται να ακολουθήσουν οι Γαλλία και Βρετανία.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ιαπωνίας, όμως οι εισαγωγές της Ιαπωνίας από την κίνα μειώθηκαν κατά 50% τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει την μεταφορά από την Κίνα στην Ιαπωνία την παραγωγή των προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και την παραγωγή των υπολοίπων προϊόντων σε άλλες χώρες της Ασίας ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από την κινεζική παραγωγή.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Tokyo Shoko Research Ltd., το 37% των 2.600 ιαπωνικών εταιρειών που ερωτήθηκαν και δραστηριοποιούνται βιομηχανικά στην Κίνα απάντησαν σε σχετικό ερώτημα ότι προτίθεται να μεταφέρουν την παραγωγή τους σε τρίτη χώρα και να εγκαταλείψουν την Κίνα.

Είναι σαφές ότι η Ιαπωνία είναι η αρχή. Η συνέχεια αναμένεται εντυπωσιακή με τις ίδιες τις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ θεωρεί πως είναι η ευκαιρία να «μικρύνει» την Κίνα μια και καλή, μεταφέροντας την αμερικανική παραγωγή πίσω στο αμερικανικό έδαφος.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για όλους να αποκτήσουν ξανά δυνατότητες εθνικής παραγωγής.

Ο κορωνοϊός θα τα αλλάξει όλα και η οδυνηρή εμπειρία που είχαν όλες οι δυτικές κοινωνίες με τον εγκλεισμό τους στα σπίτια έχει δημιουργήσει ένα κλίμα για μια υγιή εθνική «απομόνωση» αλλά και για προστασία των συνόρων.

Γιατί ξαφνικά στις κοινωνίες (όπως και στην ελληνική) κατανόησαν ότι μαζί με την παράνομη μετανάστευση πολύ εύκολα μπορεί να διεισδύσει ο οποιοσδήποτε ιός και ότι τελικά μια πανδημία μπορεί να αναδειχθεί σε πολύ «tricky» κατάσταση με οδυνηρές συνέπειες...