24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Ο Σαμαράς επιδιώκει τη διαγραφή του από τον Μητσοτάκη: Θέλει να δημιουργήσει νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ....ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ



Αιφνιδιασμένος από την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την αποχώρηση από την συζήτηση στη Βουλή 

όταν ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας ο Νίκος Παππάς, ήταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο Αντώνης Σαμαράς. Σε συζητήσεις ...


που είχε με 2-3 βουλευτές της ΝΔ δεν έκρυβε την έκπληξή του, υποστηρίζοντας ότι η αποχώρηση του πρωθυπουργού δεν στόχευσε στον ίδιο.


 Η πραγματικότητα όμως ήταν τελείως διαφορετική. Όλοι εξέλαβαν ως μήνυμα προς τον Α. Σαμαρά την κίνηση του πρωθυπουργού ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ που εκείνη την ώρα ήταν μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Μόλις ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς συνειδητοποίησε ότι όλα τα ΜΜΕ ερμήνευαν την κίνηση του Κ. Μητσοτάκη ως ξεκάθαρα εσωκομματικό μήνυμα στον ίδιο, έδωσε εντολή σε στενό του συνεργάτη να τηλεφωνήσει σε φίλους δημοσιογράφους για να δώσει τη διαρροή των κύκλων του πρώην πρωθυπουργού. Στη διαρροή δεν απάντησαν κύκλοι του Μαξίμου και κάπου εκεί τελείωσε η κόντρα των δυο πλευρών.

Το ερώτημα πάντως παραμένει. Που το πάει ο Αντώνης Σαμαράς και γιατί δημιουργεί προβλήματα σε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που τον στήριξε ανοιχτά στις τελευταίες εθνικές εκλογές; Η απάντηση είναι απλή. Ο Σαμαράςδεν έχει σοβαρή στρατηγική. Ούτε ως πρωθυπουργός είχε ποτέ σοβαρή στρατηγική. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι του τηλεφωνεί και του δίνει σημασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να συναποφασίζει μαζί του και να έχει λόγο στις κυβερνητικές αποφάσεις και γραμμή. Κάτι τέτοιο αποκλείεται να το δεχθεί ο πρωθυπουργός. Να τον ακούσει, θέλει. να τον συμβουλευτεί επίσης. Να συναποφασίζει αποκλείεται. Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί στον Α. Σαμαρά και από τότε άλλαξε άποψη για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Η απόσταση του Α. Σαμαρά με τον κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να κλείσει. Η εκτίμηση όλων είναι ότι όσο περνά ο χρόνος θα μεγαλώνει. Ο Σαμαράς θα ψάχνει τρόπο να αποστασιοποιείται από την κυβερνητική γραμμή με στόχο τη διαγραφή του για να κάνει ηρωική έξοδο και αναλόγως των δεδομένων που θα υπάρχουν εκείνη την στιγμή ακόμα και να δημιουργήσει ένα κόμμα στα δεξιότερα της ΝΔ. Ο Σαμαράς πιστεύει ότι υπάρχει κενό δεξιότερα της ΝΔ. 


Πιστεύει ότι ο Βελόπουλος, ο Νατσιός, ο Στίγκας και η Λατινοπούλου δεν έχουν τις πολιτικές ικανότητες για να ηγηθούν ενός κόμματος που θα φέρει ολική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Ο Σαμαράς πιστεύει ότι ακόμα και στην ηλικία που βρίσκεται σήμερα ο ίδιος μπορεί να παίξει τον ρόλο αυτό. 

Θέλει δηλαδή να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα και θα τον διευκολύνει εάν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να τον διαγράψει από τη ΝΔ. Αυτή είναι η πολιτική στόχευση του Αντώνη Σαμαρά και γι αυτό αμφισβητεί την κυβέρνηση στα εθνικά θέματα. Για να έχει το επιχείρημα της δημιουργίας ενός νέου κόμματος στα δεξιότερα της ΝΔ.

Οι εξελίξεις μπορεί να επισπευσθούν. Ειδικά εάν στην συζήτηση και την ψήφιση του προϋπολογισμού κατακρίνει και καταψηφίσει την κυβερνητική πλειοψηφία. Υπάρχει όμως και η άλλη λύση. ο Σαμαράς να είναι απών και να αποφύγει την εσωκομματική σύγκρουση αυτή την περίοδο. Θα φανούν όλα αυτά σε λίγες εβδομάδες. 


Σε όλες τις περιπτώσεις το σενάριο της νέας αποστασίας βολεύει αφάνταστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ένας πολιτικός αντίπαλος βρέθηκε (Ν. Ανδρουλάκης). Αν βρεθεί και ένας σε εσωκομματικό επίπεδο (Α. Σαμαράς) το σχέδιο επανασυσπείρωσης της ΝΔ θα λειτουργήσει τέλεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου