24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

11ωρη πρώιμη χιονόπτωση στο Πεκίνο την Κυριακή επανέφερε στο προσκήνιο

Η 11ωρη πρώιμη χιονόπτωση στο Πεκίνο την Κυριακή επανέφερε στο προσκήνιο ένα καυτό θέμα -τη χρήση της γεωμηχανικής στην υπηρεσία των μετεωρολόγων. Μπορεί, και πρέπει, ο άνθρωπος να αποφασίζει για τον καιρό διαμορφώνοντας τις καιρικές συνθήκες κατά το δοκούν;

Το ασυνήθιστο χιόνι που κάλυψε τα πάντα στην κινεζική πρωτεύουσα ήταν αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης στο κλίμα, υποστηρίζει η Κίνα, η οποία δήλωσε ότι πυροδότησε 186 πυραύλους με χημικά στον ουρανό με στόχο το σχηματισμό νεφών, τα οποία στη συνέχεια «βομβαρδίζονται» για να προκληθεί βροχή.

Έντονες αμφιβολίες εκφράζονται, ωστόσο, από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εν λόγω μεθόδων της γεωμηχανικής. Η Κίνα, πάντως, ισχυρίζεται ότι παρεμβαίνει ήδη με επιτυχία στο κλίμα, φέρνοντας ως παράδειγμα το γαλανό ουρανό στη διάρκεια της παρέλασης για τα 60 χρόνια του κουμμουνισμού τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τις αρχές, η λιακάδα εξασφαλίστηκε με τη βοήθεια 18 τζετ και 432 πυραύλων που εξερράγησαν στον ουρανό αδειάζοντάς τον από τα απειλητικά σύννεφα.

Την ώρα που το ενδιαφέρον για την εν λόγω τεχνογνωσία κορυφώνεται, έντονες ανησυχίες εκφράζονται σχετικά με τη χρήση της γεωμηχανικής και τις σκοπιμότητες που ενδεχομένως εξυπηρετήσει. Η μονομερής εφαρμογή της γεωμηχανικής από ένα συγκεκριμένο κράτος ή ακόμη και κάποιον κροίσο χωρίς διεθνή έγκριση μπορεί να διαταράξει τις ισορροπίες στην παγκόσμια σκακιέρα.

Ένας ακόμη λόγος που εγείρει ανησυχίες είναι οι μαζικές παρενέργειες, στην παγκόσμια βροχόπτωση, για παράδειγμα. Επιπλέον, εφόσον ο άνθρωπος παρέμβει στο κλίμα δια της γεωμηχανικής, θα πρέπει να παρεμβαίνει συνεχώς καθώς θα έχει διαταραχθεί η φυσική διαδικασία διαμόρφωσης του κλίματος.

«Με την αφαίρεση του πέπλου θερμότητας, παρά τα προβλήματά του, είναι πιθανό ο πλανήτης να εκτεθεί σε ακόμη ταχύτερη και ενδεχομένως πιο επικίνδυνη υπερθέρμανση», προειδοποιεί ο Ντέιβιντ Βίκτορ, ειδικός ενεργειακής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου