24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Παραιτήθηκε η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας


Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ καθώς και οι επικεφαλής του Στρατού Ξηράς, στρατηγός Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, της Αεροπορίας, πτέραρχος Χασάν Ακσάι, και του Ναυτικού, ναύαρχος Ερσέφ Ουγούρ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές γιατί παραιτήθηκαν.

Σύμφωνα πάντως με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η αιτία βρίσκεται στην ένταση με την κυβέρνηση του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι η πρώτη φορά που παραιτούνται ταυτόχρονα όλοι οι στρατιωτικοί ηγέτες.

Κυβέρνηση και στρατός προσπαθούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις κρίσεις στο στράτευμα κατά το επόμενο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Όμως, το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης-στρατού στην Τουρκία παραμένει αγεφύρωτο. Η παραίτηση των στρατιωτικών σήμερα γίνεται μετά την απαγγελία κατηγοριών σε 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και αρκετοί στρατηγοί, για την διεξαγωγή εκστρατείας υπονόμευσης της κυβέρνησης μέσω Ίντερνετ. Μεταξύ αυτών είναι ο διοικητής της «Στρατιάς Αιγαίου» (4η Στρατιά), στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ και ο πρώην αρχηγός της 1ης Στρατιάς, στρατηγός ε.α. Χασάν Ιγσίζ. Η σχετική εισαγγελική έρευνα συνεχιζόταν εδώ και περίπου δύο χρόνια. Αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί παραμένουν προφυλακισμένοι.

Η υπόθεση αυτή εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο των δικαστικών υποθέσεων, όπως «Εργκένεκον», «Κλωβός», «Βαριοπούλα», στις οποίες πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί κατηγορούνται για αντικυβερνητική προπαγάνδα και προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης.

Αυτήν την εβδομάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ συναντήθηκε εκτάκτως δύο φορές, και όχι μία, όπως συνήθως, με τον στρατηγό Κοσάνερ. Είπε όμως ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου