24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Μιχ. Τσαμάζ......Εάν έλεγα προ 3ετίας ότι ο ΟΤΕ θα αλλάξει, κανείς δεν θα με πίστευε




Tην εξυπηρέτηση του δανεισμού του ΟΤΕ έθεσε ως βασική προτεραιότητα του Οργανισμού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον βρετανικό ιστότοπο «Global Telecom Business», επισημαίνοντας παράλληλα τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης για χρηματοδότηση από... τις αγορές. «Και 1 ευρώ να χρωστάγαμε, πάλι θα θεωρούνταν μεγάλο ποσό», σημείωσε, τονίζοντας ότι οι κινήσεις της διοικητικής ομάδας έχουν ήδη δημιουργήσει μια πιο υγιή βάση για τον ΟΤΕ.

 «Η εταιρεία μας θεωρείται όαση στην έρημο», σημείωσε. Στο πλαίσιο της κάλυψης των δανειακών υποχρεώσεων, ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην πώληση των θυγατρικών του, Hellas Sat, για την οποία θα υπάρξουν εξελίξεις εντός Φεβρουαρίου και Globul, με τη διαδικασία των αρχικών προσφορών να ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, μέχρι το Μάρτιο

. Όπως αναφέρεται στη συνέντευξη, ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ δεν είναι το πρώτο δύσκολο έργο που ανέλαβε ο Μιχάλης Τσαμάζ. Στο παρελθόν έφερε επιτυχημένα εις πέρας την εξυγίανση και τη μεταστροφή της πορείας διεθνών επενδύσεων του Ομίλου, καθώς και επιμέρους μεγάλα έργα μετασχηματισμού στον τομέα της σταθερής. Παράλληλα, από το 2007 που ανέλαβε επικεφαλής της COSMOTE, παρά τον σκεπτικισμό για το αν υπήρχε χώρος για βελτίωση των επιδόσεων, η εταιρεία ενίσχυσε το μερίδιο εσόδων της από το 39% στο 51% περίπου στο τέλος του 2012 και ξεπέρασε τον ανταγωνισμό σε όλους τους βασικούς δείκτες απόδοση

 Με δεδομένο ότι «η ενοποίηση των λειτουργιών είναι το μέλλον των τηλεπικοινωνιών», ο Πρόεδρος του ΟΤΕ θέτει ως απώτερο στόχο την ενοποίηση ΟΤΕ-COSMOTE. Όχι όμως πριν μετασχηματιστεί ο ΟΤΕ. «Ένα μεγάλο πλάνο αναδιάρθρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό, περισσότεροι από 1.500 υπάλληλοι συμμετείχαν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία», σημείωσε και πρόσθεσε: «Εάν έλεγα πριν από 3 χρόνια ότι ο ΟΤΕ θα αλλάξει, κανείς δεν θα με πίστευε. Ωστόσο, έχουμε ακόμη πολύ δουλειά».

 Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι παρά τις προσπάθειες συγκράτησης του κόστους, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην περιοχή, ιδίως σε δίκτυα, έχοντας μάλιστα προχωρήσει στη διάθεση δικτύων 4G και VDSL. «Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο σε ό,τι αφορά την εμπειρία του πελάτη, έχουμε όμως ξεκάθαρο όραμα και ξεκάθαρους στόχους». Σχολιάζοντας τη συνεργασία με τον κύριο μέτοχο, τη Deutsche Telekom, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε:

«Έχουμε επωφεληθεί αρκετά όντας κομμάτι ενός Ομίλου όπως η Deutsche Telekom», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη μείωση του κόστους που επιτεύχθηκε σε τομείς όπως οι υποδομές και η προμήθεια συσκευών. Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΤΕ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. «Η γενιά μας κινδυνεύει να κληροδοτήσει στους νέους ανθρώπους μόνο έννοιες όπως η κρίση και το χρέος και συναισθήματα όπως ο φόβος, η απογοήτευση και η ανασφάλεια (…) ήρθε επιτέλους η ώρα να επικεντρωθούμε λιγότερο στα νούμερα και περισσότερο στους ανθρώπους, να υποστηρίξουμε ουσιαστικά τις προσπάθειες της νέας γενιάς να πραγματοποιήσει τα όνειρά της».

 Και πρόσθεσε: «Παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα προς τη μεταστροφή της οικονομικής πραγματικότητας (…) Πολλά απομένουν ακόμη να γίνουν, όπως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας στο Δημόσιο, η απλοποίηση και αναθεώρηση του νομικού πλαισίου, η μείωση των φόρων, η δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις, η κατάργηση της άδικης ρύθμισης. Όμως η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο».


 Πηγή:www.capital.gr ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου