24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Τέλος στη χρηματοδότηση για 500 φορείς -Στον αέρα οι μισθοί των υπαλλήλων


Αδειο θα μείνει το ταμείο περίπου 500 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς από την Πέμπτη μπαίνει τέλος στην κρατική χρηματοδότησή τους. Πρόκειται για ..
φορείς που δεν έχουν απογραφεί και πλέον οι μισθοί των εργαζομένων τους είναι στον αέρα. Το εντυπωσιακό είναι πως ακόμη και τώρα η Πολιτεία δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τον αριθμό των επιχειρήσεων και οργανισμών που έχει συστήσει, αλλά ούτε και το πόσοι απασχολούνται σε αυτά.

Εως τα τέλη Απριλίου, όπως επισημαίνει η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ΝΠΙΔ και οι εργαζόμενοι σε αυτά να πληρώνονται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Εως τώρα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», έχουν μπει σε αυτή της διαδικασία περίπου ΝΠΙΔ, με 32.000 υπαλλήλους. Αλλά με το δεδομένο ότι δεν έχει γίνει ξανά αντίστοιχη καταγραφή, είναι άγνωστο το πόσοι φορείς δεν έχουν απογραφεί.

 Αρμόδια στελέχη της δημόσιας διοίκησης εκτιμούν ότι πρόκειται για περίπου 500, σημειώνοντας ότι «σε κάποια εξ' αυτών ο αριθμός εργαζομένων είναι μικρός ή ενδεχομένως και μηδενικός». Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, σε όσα ΝΠΙΔ δεν απογραφούν θα γίνει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και των αμοιβών των μελών του ΔΣ τους, ενώ αν δεν υπάρξει συμμόρφωση έπειτα από δύο μήνες, τότε παύεται αυτοδικαίως η θητεία των εκτελεστικών μελών του ΔΣ.

 Ενδεικτικό είναι ότι, πέραν των επιμέρους οργανισμών σε σειρά υπουργείων, δεν έχουν απογραφεί: Γενικοί και τοπικοί οργανισμοί εγγείων βελτιώσεων (υπάγονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), καθώς και δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου