24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Με 586 ευρώ μισθό οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι


Σχέδιο για προσλήψεις στο Δημόσιο με τον εισαγωγικό μισθό των 586,08 ευρώ,....

 που υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Ο μισθός θα ισχύει κατά τη..

 
διάρκεια μιας διετούς δοκιμαστικής απασχόλησης των νέων υπαλλήλων, από την οποία θα κρίνεται τελικά η οριστική πρόσληψή τους.

Το σχέδιο αποκάλυψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ο υπουργός συζήτησε σειρά θεμάτων που αφορούν στον κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με το «Έθνος» η κυβέρνηση συζητά την πρόταση να δημιουργηθεί μια νέα μισθολογική βαθμίδα (ονόματι «Ζ») η οποία θα αποτελεί το εισαγωγικό κλιμάκιο για κάθε νεοδιοριζόμενο στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα:

• Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ
• Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ
• Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ
• Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ

Οι νεοδιοριζόμενοι θα έχουν μια διετία αποδοχές ίσες με τους υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα. Αν μετά τη δοκιμαστική περίοδο αξιολογηθούν και κριθούν ικανοί να εργαστούν στο Δημόσιο, θα εντάσσονται κανονικά στο μισθολόγιο.

Στη χθεσινή συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επεσήμανες σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τη συγκεκριμένη πρόταση. Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι η συζήτηση για τις αλλαγές στον χάρτη του μισθολογίου θα έχει περιεχόμενο και ουσία μόνο όταν υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση, δηλαδή όταν διαμορφωθεί και ψηφιστεί ένα «μόνιμο σύστημα αξιολόγησης».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2014/09/586.html#ixzz3E98yhvtu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου