24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Ποια είναι η τρομοκρατική οργάνωση που οι ΗΠΑ φοβούνται περισσότερο από το Ισλαμικό Κράτος


Μεγαλύτερη απειλή κατά της Αμερικής και της Ευρώπης

Ένας 33χρονος πρώην στέλεχος της Αλ Κάιντα στο τιμόνι της ομάδας που στοχεύει σε μία νέα 11η Σεπτεμβρίου

Μπορεί οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να προκαλούν πανικό και... να σπέρνουν το θάνατο στο πέρασμά τους αποκεφαλίζοντας ομήρους με μοναδικό σκοπό να στείλουν μήνυμα απειλής κατά της Δύσης, όμως, μία άλλη εξτρεμιστική οργάνωση είναι αυτή που τρομοκρατεί τις ΗΠΑ.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα κρατά τη ηνία οργάνωσης, η οποία στοχεύει σε μία δεύτερη 11η Σεπτεμβρίου.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Μουσίν αλ-Φαντλί, όταν οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν έπειτα από την επίθεση της Αλ Κάιντα, παρασύροντας στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους, δεν ήταν ούτε 20 ετών, όμως, τώρα στα 33 του χρόνια είναι επικεφαλής της ομάδας Χορασάν, η οποία στελεχώνεται από πρώην μέλη της οργάνωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Η Χορασάν, λοιπόν, για τους Αμερικανούς αξιωματούχους θεωρείται ακόμα πιο επικίνδυνη από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς δε στοχεύει στην επέκταση και κατάληψη περιοχών στο Ιράκ και τη Συρία, όπως συμβαίνει με τους τζιχαντιστές του ΙΚ, αλλά απώτερος σκοπός είναι μία επίθεση στο επίπεδο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, η Χορασάν που δρα στη Συρία δεν γεννήθηκε για να ανατρέψει τον πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ τα μέλη της προέρχονται από το Πακιστάν, την Υεμένη, το Αφγανιστάν και οι επικεφαλής της επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τους Δυτικούς που μάχονται με τους ισλαμιστές και έχουν στην κατοχή τους διαβατήρια ακόμα εν ισχύ.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Αιμάν αλ-Ζαουάχρι, έστειλε τον αλ-Φαντλί να στρατολογήσει μαχητές από χώρες της Δύσης, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, να περάσουν από τον έλεγχο στα αεροδρόμια και να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε αεροπλάνα.

Στη Wall Street Journal, μάλιστα, ο Αμερικανός αξιωματούχος, Τζέιμς Κλάπερ, για πρώτη φορά μίλησε δημόσια για την ύπαρξη της Χορασάν, τονίζοντας πως αποτελεί σημαντική απειλή για τις ΗΠΑ και «ίσως μεγαλύτερη από αυτή του Ισλαμικού Κράτους».

Στο ίδιο κλίμα και οι New York Times σε ρεπορτάζ τους επισήμαναν πως η οργάνωση αυτή αποτελεί «άμεση απειλή» κατά των Αμερικανών και της Ευρώπης από το ΙΚ.

«Οι επανειλημμένες απόπειρες της ομάδας να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε αεροσκάφη αποδεικνύει την προσπάθειά της να εξαπολύσει υψηλού επιπέδου επιθέσεις κατά της Δύσης και αποκαλύπτει ότι γνωρίζουν καλά τις διαδικασίες ασφαλείας που τηρούνται στις δυτικές χώρες, αλλά και ότι επιχειρούν να προσαρμοστούν στα συστήματα που υιοθετούμε εμείς», δήλωσε ο Νίκολας Ράσμουσεν, αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ, αναφερόμενος στο παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου