24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Σε αναστολή η ποινική δίωξη κατά Ζαγοράκη λόγω... ευρωβουλής...Κατηγορείται για υπεξαίρεση ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θ.Ζαγοράκης!


του Βασίλη Παπαναστασούλη

Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο παραπομπής σε δίκη, για κακουργηματική απιστία και υπεξαίρεση, βρίσκεται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Ζαγοράκηςσχετικά με ατασθαλίες που διαπιστώθηκαν στο ταμείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από τον έλεγχο ..
των διωκτικών αρχών προέκυψαν αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική διαχείριση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του από τον Ιούνιο 2007 έως τον Ιανουάριο 2012, καθώς επίσης κι ένα θολό τοπίο στο καθεστώς χρηματικής διευκόλυνσης του (τότε) αντιπροέδρου του Δικεφάλου Ηλία Βιολίδη.

Με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παραπέμπει τον τελευταίο στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και αναστέλλει την ποινική δίωξη εις βάρος του Θ. Ζαγοράκη «έως ότου χορηγηθεί άδεια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι «παγώνει» η διαδικασία μέχρι να γίνει άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Μόλις ολοκληρωθεί η θητεία του, κι αν δεν επανεκλεγεί, η δικογραφία θα επανεξεταστεί και ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους.

Σε βάρος των δύο πρώην ισχυρών ανδρών του ΠΑΟΚ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ, τον Ιανουάριο 2014, μετά την απολογία τους σε ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικό όρο την καταβολή 5000 ευρώ ως εγγύηση. Η δίωξη βασίστηκε στη έκθεση ορκωτών λογιστών που πραγματοποίησαν έλεγχο στα οικονομικά του ΠΑΕ και στην μετέπειτα εξονυχιστική έρευνα του ΣΔΟΕ που διαβίβασε το επιβαρυντικό πόρισμα του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 

Όπως έγινε γνωστό: Στον Θόδωρο Ζαγοράκη καταλογίζεται χρηματικό ποσό περίπου 320.000 ευρώ το οποίο όφειλε να επιστρέψει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά με ρύθμιση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2012, με απόφαση του ΔΣ, του δόθηκε αναδρομική αμοιβή 6.400 ευρώ μηνιαίως για όλο το διάστημα που ήταν διευθύνων σύμβουλος, ώστε να απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής και να εξοφλήσει το παραπάνω ποσό. Προηγουμένως όμως η γενική συνέλευση των μετόχων είχε απορρίψει αυτή τη διευκόλυνση.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιούνιος 2007- Ιανουάριο 2012), η ΠΑΕ κατηγορείται ότι μεταβίβαζε τις επιταγές του Ηλία Βιολίδη σε πιστωτές της και στη συνέχεια επέστρεφε τα χρήματα αυτά σε τραπεζικό λογαριασμό του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ με συνέπεια να επωφελείται ο Βιολίδης και να ζημιώνεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον έλεγχο. Από το πόρισμα προκύπτει ότι, ο (τότε) αντιπρόεδρος έλαβε ως επιστροφή το συνολικό ποσό περίπου 753.000 ευρώ χωρίς όμως να εξοφληθούν οι πιστωτές της ΠΑΕ. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το ίδιο βούλευμα, απήλλαξε τον Ηλία Βιολίδη για επιμέρους υπεξαίρεση που αφορά την πληρωμή εισιτηρίων από τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου