24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

«Στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα ίσως χρεοκοπήσει» γραφει εφημερίδα του Μονάχου



Süddeutsche Zeitung: Στην Αθήνα τα χρήματα τελειώνουν
Στο οξύ πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας αναφέρεται στις οικονομικές της σελίδες, η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung. «Στην Αθήνα τα χρήματα τελειώνουν. Και οι τράπεζες επιβιώνουν μόνο επειδή τους το επιτρέπει η ΕΚΤ», τονίζει...

η εφημερίδα. 

«Πρόκειται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει σύντομα;», διερωτάται, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα επαρκούν για δύο εβδομάδες – μέχρι της 8 Απριλίου. 

«Ήδη μια μέρα αργότερα, στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι ελληνικές τράπεζες πλήττονται από την εκροή κεφαλαίων ύψους δισεκατομμυρίων».

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στη δραστική απόσυρση καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες αναφέρεται και σημερινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel. Επικαλούμενο νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, το Spiegel σημειώνει: 

«Μαζική έφοδος στις τράπεζες της Ελλάδας: νέα στοιχεία καταδεικνύουν πόσα χρήματα αποσύρθηκαν πριν από την παράταση του προγράμματος στήριξης το Φεβρουάριο. Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά περισσότερο από 7,5 δισ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου