24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Μεϊμαράκης.....ψηφίζουμε τα μέτρα για να σταθούμε στην Ευρώπη



«Δεν τον έχω για βλάκα τον Τσίπρα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως δέχθηκε αυτή την συμφωνία. Κάποιοι λένε ότι το έκανε για να αντιδράσει ...ο κόσμος ο οποίος θα εξαθλιωθεί και έτσι να είναι πιο εύκολο να μας βγάλει από το ευρώ. Λένε ο, τι θα πάμε σε νέο δημοψήφισμα με πιο ξεκάθαρο ερώτημα. 

 Εγώ δεν το πιστεύω αυτό αλλά ας το διαψεύσει αυτό το σενάριο ο ίδιος ο πρωθυπουργός», τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Πάνο Χαρίτο και Αντώνη Αλαφογιώργο.

«Όποτε δώσαμε βοήθεια στον κ. Τσίπρα την αρνήθηκε. Συμπεριφέρεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πρωθυπουργός. Να αφήσει τους τακτικισμούς. Εγώ έχω την διάθεση να τον βοηθήσω αλλά όχι έτσι. Δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δύναμη. Έχει υποστεί μεγάλες απώλειες. Ο Τσίπρας έχει αυτά τα ποσοστά. Όχι το κόμμα. 

 Ο Τσίπρας κατάφερε να πείσει τους πάντες πως φταίνε οι Ευρωπαίοι» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αναφερόμενος στην «ατάκα» του πρωθυπουργού πως δεν είναι «παντός καιρού» ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε με νόημα πως: «Ο τιμονιέρης είναι παντός καιρού. Δεν μπορεί ένας καπετάνιος την ώρα της φουρτούνας να λέει κάτσε να συζητήσω με τους επιβάτες να δούμε τι θα κάνουμε».

Επιπλέον, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως η ΝΔ δεν θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας διότι έτσι θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή, ενώ σχετικά με τα νέα μέτρα τόνισε πως: «Θα πάμε να διαπραγματευτούμε τα μέτρα για τους αγρότες. Με αυτούς τους φόρους ο κατ’ επάγγελμα αγρότης θα πεθάνει.

 Δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει τέτοια μέτρα. Θα πάμε κατά συνείδηση στη ψηφοφορία». Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε: «Πιστεύω ότι το αγροτικό θέμα είναι μια ένδειξη για να καταλάβουν στην Ευρώπη ότι θα μας αφανίσουν».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια της δεδηλωμένης και συμπλήρωσε πως: «Στην συνολική διακυβέρνηση διαφωνούμε, ψηφίζουμε τα μέτρα για να σταθούμε στην Ευρώπη, ανέφερε, εξηγώντας την στάση της ΝΔ».

Αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις λέγοντας: «Είμαστε συναινετικοί, είμαστε της συνεννόησης, βάζουμε την χώρα πάνω από το κομματικό κόστος, όμως υπάρχουν κάποια όρια ανοχής που δεν πρέπει να ξεπερνά η κυβέρνηση ούτε η Ευρώπη. Πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί να λέει ότι φέρνει μία συμφωνία που δεν την πιστεύει.

 Οι ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν όρια ανοχής των κοινωνικών ομάδων». Συνεχίζοντας είπε ότι η συμφωνία είναι υφεσιακή και ότι το μνημόνιο δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό. «Δεν πιστεύω ότι οι πολιτικές του μνημονίου είναι φιλελεύθερες και ότι μας οδηγούν στην ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά, «εμείς πιστεύουμε ότι τα μέτρα είναι απολύτως υφεσιακά και τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά η συμφωνία δεν έκλεισε γιατί δεν το ήθελε η Τρόικα η οποία συνέχεια ανέβαζε τις απαιτήσεις της επειδή υπήρχαν μπροστά εκλογές, ευνοώντας έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην αντιπολίτευση. Αντίθετα, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να κλείσει την συμφωνία που του έδωσαν. Είπε πάντως ότι κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης «εγώ ήμουν αλληλέγγυος με τον πρωθυπουργό και δεν μου άρεσε που οι ευρωπαίοι του φέρονταν άσχημα».

Σημείωσε ότι στο τέλος είχε να επιλέξει ανάμεσα στην κακή συμφωνία και σε καμία συμφωνία, η καμία συμφωνία θα ήταν απόλυτη καταστροφή.

Σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να έρθουν οι επενδύσεις, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε πως χρειάζεται: «πολιτική σταθερότητα, βασικοί κανόνες και συνεννόηση με την Ευρώπης».

Όσον αφορά τη συνεννόηση με την κυβέρνηση, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Μπορούμε να μιλάμε μέσω του προέδρου της Δημοκρατίας αλλά ο Τσίπρας δεν το θέλει» και ομολόγησε πως δεν είναι ενημερωμένος για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης «Όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο Τσίπρας έλεγε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να με καλέσει για ενημέρωση και τώρα λέει "Είναι ανοιχτή η πόρτα μου"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου