24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Ο Ερντογάν στέλνει 10.000 μισθοφόρους στην Λιβύη


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων SOHR συνεχίζει να παρακολουθεί τις κινήσεις των υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων μισθοφόρων.

Το Παρατηρητήριο ανίχνευσε.. την άφιξη ενός νέου στρατεύματος 500 Σύρων μισθοφόρων στην περιοχή της Λιβύης, με σκοπό να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό της ”Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας” , εναντίον του ”Λιβυκού Εθνικού Στρατού”.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των μισθοφόρων που έφθασαν στην Λιβύη έχει αυξηθεί στους 10.100, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών μη Σύρων μισθοφόρων, ενώ παράλληλα 3.400 νέοι μαχητές εκπαιδεύονται εντός τουρκικών στρατοπέδων.

Μεταξύ των νεοσυλλέκτων, περίπου 200 παιδιά ηλικίας μεταξύ των δεκαέξι και δεκαοκτώ ετών έχουν στρατολογηθεί για να πολεμήσουν στην Λιβύη, η πλειονότητα των οποίων ανήκουν στην οργάνωση “Al-Sultan Murad”, η οποία τους προσφέρει υλικά αγαθά και χρηματικά ποσά, εκμεταλλευόμενη τις δύσκολες καταστάσεις διαβίωσης.


Στις 23 Μαΐου, ακτιβιστές του Παρατηρητηρίου κατέγραψαν την δολοφονία επτά Σύρων μισθοφόρων σε μάχες στα μέτωπα της Λιβύης, ενώ παράλληλα περισσότεροι από 318 Σύροι μισθοφόροι, υπό υποστήριξη της Τουρκίας, έχουν σκοτωθεί στα μέτωπα της Λιβύης σε διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων 18 παιδιών ηλικίας κάτω των 18.

Τα θύματα αποτελούν μέλη των Ισλαμιστικών φατριών “al-Mu’tasim Division, Sultan Murad, Suqur Al-Shamal Brigade, Al-Hamzat and Suleiman Shah”. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι δολοφονίες έλαβαν χώρα στις περιοχές Salah Al-Din στην νότια Τρίπολη, στην Al-Ramlah πλησίον του αεροδρομίου της Τρίπολης και στην Μisrata της Λιβύης.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
πηγή: www.syriahr.com/infognomonpolitics.gr