24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Η Πολιτική Άνοιξη ΚΑΙ τα ποσοστα σε εκλογες....

Η Πολιτική Άνοιξη είναι ένα πρώην ελληνικό συντηρητικό πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1993 από τον Αντώνη Σαμαρά. Το κόμμα συγκροτήθηκε αφότου ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όταν αποπέμφθηκε από υπουργός Εξωτερικών. Ο Σαμαράς θεωρούνταν υπερασπιστής της σκληρής γραμμής ως προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η Πολιτική Άνοιξη έλαβε ποσοστό 4,9% στις εθνικές εκλογές του 1993 κερδίζοντας δέκα έδρες στο Κοινοβούλιο. Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1994 έλαβε 8,7% και δύο έδρες.

Η πτώση των εκλογικών ποσοστών άρχισε στις εθνικές εκλογές του 1996, όταν έλαβε 2,94% (ακριβώς κάτω από το εθνικό κατώτατο όριο 3%) και, κατά συνέπεια, δεν εξασφάλισε έδρα στο Κοινοβούλιο. Συμμετείχε και στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1999, αλλά έλαβε 2,3% το οποίο ήταν και πάλι κάτω από το κατώτατο όριο που θα εξασφάλιζε εκπροσώπηση. Το γεγονός θεωρήθηκε αποτυχία και οδήγησε σε βαθμιαία διάλυση του κόμματος.

Η Πολιτική Άνοιξη δεν συμμετείχε στις εκλογές του 2000, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε δημόσια την Νέα Δημοκρατία. Πριν από τις εκλογές του 2004, ο Σαμαράς προσχώρησε πάλι στη Νέα Δημοκρατία και εκλέχτηκε ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές Ιουνίου 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου