Ανοίγει το παιχνίδι για τις εκλογές στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, μετά την ψήφιση του “Καλλικράτη“ και την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη νέα αρχιτεκτονική στην αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός σε κυβερνήσεις της ΝΔ Πέτρος Τατούλης, σκέπτεται να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη ως ανεξάρτητος, θέλοντας έτσι να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κομματικής αντιπαράθεσης. Από την άλλη πλευρά, ο τ. βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανώλης εκδηλώνει πλέον και επισήμως το ενδιαφέρον του με δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Ειδικότερα ο κ. Τατούλης όπως έλεγαν συνεργάτες του, δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις. Μελετά όλα τα δεδομένα και βολιδοσκοπεί πρόσωπα, διαδικασία η οποία ενθαρρύνει τις σκέψεις του για ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Εφόσον τελικά αποφασίσει να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη, προσδοκά σε ένα ευρύ σχήμα με πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Για το σκοπό αυτό θα απευθύνει και ανοιχτή πρόσκληση σε κόμματα και παράγοντες. Σε μια τέτοια λογική είναι πολύ πιθανόν να υποστηριχθεί και από το ΠΑΣΟΚ, στο χώρο του οποίου δεν φαίνεται να υπάρχουν παράγοντες που επιθυμούν διακαώς να τεθούν επικεφαλής ψηφοδελτίου.
Στην αντίπερα όχθη έχει φουντώσει η μάχη, με τον τ. βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανώλη να παίρνει πρωτοβουλίες που τον φέρνουν στο προσκήνιο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Σχεδόν ταυτόχρονα στον “Αθήνα 9,84” και στην ΕΡΑ δήλωσε ότι “σε περίπτωση που αποδεικνύεται από κάτι ότι μπορώ να είμαι και να κερδίσω μια περιφέρεια και χρειάζεται να βοηθήσω την παράταξή μου και την περιφέρειά μου, θα το κάνω“. Προσπάθησε μάλιστα να απαντήσει και στον ισχυρισμό ότι εφόσον τον στηρίξει η Ρηγίλλης θα οφείλεται στις στενές σχέσεις με την ηγεσία του κόμματος, τονίζοντας ότι “κανένας αρχηγός κόμματος δεν κατεβάζει έναν υποψήφιο επειδή είναι φίλος του ή επειδή τον στήριξε απλά και μόνον, αν δεν κερδίζει μια περιφέρεια ή έναν δήμο“.
Ο κ. Μανώλης αναφέρθηκε μάλιστα και στη διαδικασία των δημοσκοπήσεων, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει στα χέρια του και επιδεικνύει αποτελέσματα μέτρησης της κοινής γνώμης για το θέμα αυτό. Φυσικά τη θέση διεκδικεί και ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος που είναι και πρόεδρος
της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Ανασταλτικός παράγο ντας για την επιλογή του, είναι το γεγονός ότι από τις εσωκομματικές εκλογές οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά δεν είναι και τόσο θερμές. Από την άλλη πλευρά μπορεί να είναι όπλο η σημερινή του ιδιότητα, οι δημοσκοπήσεις όμως λειτουργούν με όρους τηλεόρασης. Και ο Γιάννης Μανώλης είναι από τους πλέον συχνούς θαμώνες των “τηλεοπτικών καφενείων“ σε όλες μάλιστα τις ζώνες.
Δεδομένων τούτων θεωρείται ότι θα δοθεί μάχη για την επιλογή, στην οποία ο κ. Μανώλης εμφανίζει επικοινωνιακά πλεονεκτήματα και πολύ καλή σχέση με τη σημερινή ηγεσία του κόμματος. Το γεγονός όμως της ιδιότητας που έχει ο κ. Δράκος και της βεβαιότητας μέχρι πριν λίγους μήνες ότι θα ηγηθεί του νέου θεσμού στην Πελοπόννησο, προδικάζει και ένταση στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία ερωτηματικό είναι ο ρόλος τον οποίο θα παίξουν οι βουλευτές που υποστήριξαν την Ντόρα Μπακογιάννη στην εκλογική αναμέτρηση. Με πρώτη φυσικά την Ελσα Παπαδημητρίου που πολιτεύεται στην Αργολίδα και είναι σε αντιπαράθεση με τον Γιάννη Μανώλη. Υπάρχουν ακόμη ο Γιάννης Λαμπρόπουλος στη Μεσσηνία και ο Γρηγόρης Αποστολάκος στη Λακωνία που έχουν τους δικούς τους μηχανισμούς, αλλά και πολιτικούς φίλους που είναι “στα μαχαίρια“ με τοπικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας.
Σε μια περιφέρεια όπου η Νέα Δημοκρατία έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, ενδέχεται να βρεθεί σε δυσχερή θέση λόγω αντιπάλου αλλά και λόγω εσωκομματικών αντιθέσεων οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν με ένταση όταν θα ανοίξει η διαδικασία των υποψηφιοτήτων.
Πηγή: www.eleftherianews.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου