24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Χρήμα και πολιτικά παιχνίδια με τα σκουπίδια. Απειλούν να «ξανάρθουν»





Ο κίνδυνος να επανέλθουν τα σκουπίδια από την Πρωτοχρονιά είναι πολύ μεγάλος. Οικονομικά και κομματικά συμφέροντα χορεύουν επί δεκαετίες γύρω από τα «βουνά» των απορριμμάτων
Πάνω από 1 δισ. ευρώ τον χρόνο εκτιμάται ότι είναι ο επίσημος τζίρος πανελλαδικά από την «υπόθεση σκουπίδια».


Το ποσό αυτό καλούνται να καταβάλουν οι Ελληνες, οι οποίοι όμως ως «ανταπόδοση»αντιμετωπίζουν ..συχνά-πυκνά τους σωρούς των απορριμμάτων στους δρόμους κυρίως της Αττικής που απειλούν τη δημόσια υγεία. Οι πολίτες καθίστανται όμηροι των «συντεχνιών των σκουπιδιών» που επιδιώκουν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους.


Προνόμια που σχετίζονται με πολιτικά συμφέροντα, κομματικές εξαρτήσεις αλλά και οικονομικές απολαβές οι οποίες προκύπτουν και από την παραοικονομία των σκουπιδιών- το ύψος της υπερβαίνει πολλές φορές το επίσημο κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων.


Μια βραδυφλεγής βόμβα για την οικονομία και το περιβάλλον είναι τα σκουπίδια για την Αττική. Η εικόνα της πρωτεύουσας τις τελευταίες ημέρες, αψευδής μάρτυρας της ομηρείας των κατοίκων της σε ένα διαχρονικό πρόβλημα με διαφορετικούς κάθε φορά πρωταγωνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου