24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Χρονογράφημα Θα «βελάξουμε» παντελώς;… ....γραφει Ω





Βρέθηκε, που λέτε, εκείνος ο Ιταλός, ονόματι Ρομπέρτο Μπενίνι να πει, κάπως, κάπου, κάποτε: «Λα βίτα ε μπέλα» (Η ζωή είναι ωραία) και η σύζυγος του θείου Αφεντούλη, κυρία Πολυτίμη, «το έδεσε κόμπο». Μόλις ο θείος στενοχωρηθεί, παραπονεθεί ή διαμαρτυρηθεί για κάτι, η σύζυγος, κοπανάει ένα: «Λα βίτα ε μπέλα» και «νίπτει τας χείρας». Ο Αφεντούλης έχει βρει μεγάλο μπελά με τη «μπέλα». «Θέλει να τα πει» και η Πολυτίμη έχει βρει ένα άλλοθι «μπέλα» για να παραμένει αδιάφορη. Πώς να κάνει ο άνθρωπος «εξομολόγηση», όταν η θεία δεν θέλει να ακούσει; Έτσι και πιάσει στο στόμα του αυτόν τον Μπενίνι, ο Αφεντούλης, δεν θα τον ξεπλένει ο Ιορδάνης ποταμός ύστερα από σαραντάμερο κατακλυσμό!

«Τι περίμενες να πει ο Μπενίνι,.... αφού αρχίζει από «Μπε-»; «Μπέλα» θα έλεγε» είπε προχτές, στο καφενείο, ο φίλος του Αφεντούλη, επίσης μικροσυνταξιούχος, κύριος Ιορδάνης.

«Πάρ' τον στο γάμο σου να σού πει και του χρόνου» σκέφτηκε ο θείος και ρώτησε: «Επειδή ο Μπελίνι είπε «μπέλα» πρέπει εμείς να το κάνουμε θέσφατο, χωρίς να ξέρουμε πώς, πότε και γιατί το είπε;»

  «Ρώτα την κυρία Πολυτίμη» απάντησε ο φίλος.
  «Μήπως σε έχει ταράξει κι εσένα στα «μπέλα», η κυρία Ιορδάναινα;» ρώτησε ο θείος.
  «Εσύ τι λες;» είπε ο Ιορδάνης με ύφος που επαλήθευε την υπόθεση.
  «Συνάδελφε εν «μπε» φώναξε ο Αφεντούλης και αγκάλιασε τον φίλο. Φιλήθηκαν σταυρωτά και ο καφετζής έσπευσε με τους καφέδες της παρηγοριάς!
  «Θα βελάξουμε στα «μπε»!» είπε ο Ιορδάνης, πίνοντας την πρώτη ρουφηξιά καφέ.
  «Πού είσαι ακόμα!» σχολίασε ο θείος.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια πήρε τον λόγο για να αναλύσει τους λόγους που διαψεύδουν τα λεγόμενα των συζύγων. Πόσο ωραία μπορεί να είναι η ζωή στην εποχή της τρόικας; Αναλογίστηκε, ο κύριος Μπενίνι, τα «μπε» και τα βελάσματα που αναμένεται να ακουστούν, εις τον εν γένει δημόσιο βίο, μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 και εν όψει του προϋπολογισμού του 2011 που πρέπει να ενσωματώσει νέες αντιδημοφιλείς διατάξεις του Μνημονίου;

Ο φίλος είχε όμως τον δικό του καημό. «Προχτές το βράδυ η Ιορδάναινα «βέλαξε» από τους πόνους των αρθριτικών. Φέτος, δεν πήγαμε στα λουτρά για οικονομία. Όλη νύχτα τα «μπε» πήγαν σύννεφο!» είπε.

  «Εσύ τι έκανες;» ρώτησε ο θείος.
  «Τι ήθελες να κάνω; Της έψησα τσάι. Δεν ήθελε. «Κοιλιακά έχω;» ρώτησε. Της έβγαλα και μέντα. Πάλι δεν ήθελε. «Πάρτι έχουμε;» απόρησε. Πλάκωσα κι εγώ στα «κοσμητικά» την τρόικα, εκνευρισμένος από την αϋπνία και τη σύγχυση.» απάντησε ο Ιορδάνης.
  «Συμφώνησε με τα «κοσμητικά»;» ρώτησε ο Αφεντούλης.
  «Διαφώνησε. Κόντεψε να γίνει ένας καβγάς μονοκούβερτος!» απάντησε ο Ιορδάνης.
  «Γιατί δεν λες τρικούβερτος;» απόρησε ο θείος.
  «Δεν παρακολουθείς τον καιρό; Θερμοκρασίες, άνω των κανονικών για την εποχή είπε η ΕΜΥ. Με τρεις κουβέρτες θα σκεπαστούμε;(!)» εξήγησε ο φίλος.
  «Άσε τις θερμοκρασίες, να δούμε τι περικοπές θα προτείνει η τρόικα» είπε ο Αφεντούλης.
  «Εξαρτώνται από την εποχή;» απόρησε ο Ιορδάνης.
  «Όχι, αλλά εξαρτώνται από την αντοχή» εξήγησε ο θείος και συνέχισε: «Το 2011 αναμένεται να δοκιμαστούν οι αντοχές της οικονομίας, της κοινωνίας και της πολιτικής. Θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα το πολιτικό σύστημα, χωρίς να πονέσει;»
  «Έχει αρθριτικά;» ρώτησε, με νόημα, ο φίλος.
  «Μάλλον ρευματικά, θα έλεγα. Πολλά τα ιδεολογικοπολιτικά ρεύματα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων. Αν δεν προσανατολιστούν κατάλληλα μας βλέπω συναχωμένους το 2011. «Αψού» εμείς. «Μπε» οι σύζυγοι. Ωραία ζωή!» σχολίασε ο θείος.
  «Έχει και η Πολυτίμη αρθριτικά;» ρώτησε ο Ιορδάνης.
  «Όχι αλλά πίστεψε τον Μπενίνι!» απάντησε ο Αφεντούλης.
  «Λες να ήταν μασκαράς ο Μπενίνι και τον πίστεψαν οι γυναίκες μας;» ρώτησε ο φίλος;
  «Λες;» συμπλήρωσε ο θείος.

Πάντως οι σύζυγοι των δύο φίλων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι «Λα βίτα ε μπέλα» Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε τις εξελίξεις για να δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Φωτιές που μας άναψες κύριε Μπενίνι! Φωτιές που μας άναψες!…  

  -Ω-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου