24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Ο επανιδρυθείς Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Όμιλος «ΔΙΑΣ» Κατερίνης διοργανώνει Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας ελεύθερης συμμετοχής (ΟΡΕΝ) στα Πιέρια Όρη στις 28 Αυγούστου 2011.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT-aANMApGldXaUs8p3cUpDWX_OLu-iNKAvyXvEfA0aOhVEvK2LOg

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΑΓΩΝΑ
    Εκκίνηση και τερματισμός στο πανέμορφο χωριό Καταφύγι  Βελβεντού (Δήμος Σερβίων - Βελβεντού), τη γενέτειρα του Γιώργου- Αλέξη Ζορμπά,  που βρίσκεται σε υψόμετρο 1450 μ. στις δυτικές πλαγιές των Πιερίων.
    Ο αγώνας γίνεται με τη στήριξη της τοπικής κοινότητας, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καταφυγίου «Η ΛΙΑΧΑ»  και του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού .
    Σκοπός της διοργάνωσης είναι η διάδοση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, η ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, η γνωριμία με το δάσος των Πιερίων, την κατοικία των Μουσών, και η δημιουργία μόνιμα σηματοδοτημένου ποδηλατικού δικτύου που θα χρησιμοποιείται ελεύθερα από αθλητές και χομπίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 Η  ΔΙΑΔΡΟΜΗ
    Η Διαδρομή είναι ένας γύρος των 35 χλμ. σε υψόμετρο 1400 - 1800 μέτρων . Διέρχεται από δασικούς δρόμους και μονοπάτια (Ε4) με συνεχείς υψομετρικές εναλλαγές. Το μεγαλύτερο μέρος...
. της διαδρομής είναι υπό σκιά αφού διασχίζει το κατάφυτο με πεύκα, έλατα και οξιές δάσος των Πιερίων, περνά από πηγές και ποταμάκια με πεντακάθαρα κρύα νερά, ενώ σε πολλά σημεία οι ποδηλάτες θα αντικρύσουν μία μοναδικής ομορφιάς θέα από τη μια μεριά  προς τα βουνά της Κοζάνης και τη λίμνη του Πολυφύτου, από την άλλη προς τις κορφές των Πιερίων.
    Η Διαδρομή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη 10 ημέρες πριν τον αγώνα.
    Χάρτης της διαδρομής, υψομετρικά και περισσότερες πληροφορίες σύντομα στο sitewww.diaskaterini.gr και στο τηλ. 6945511820 (Μανώλης Μπάκας).
 Ο  ΑΓΩΝΑΣ
Εκκίνηση θα δοθεί στις 11.οο πμ. στην πλατεία του χωριού Καταφύγι.
Θα υπάρχουν τρεις σταθμοί υδροδοσίας - τροφοδοσίας.
Η Διαδρομή θα εποπτεύεται σε όλο της το μήκος από τους Διασώστες - Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (που έχουν και την υγειονομική κάλυψη του Αγώνα), τους μοτοσικλετιστές του Μ.Α.Ο.Κ. και οχήματα 4Χ4 που θα ακολουθούν.
Μικρότερη θα είναι η διαδρομή FUN ( 17 χλμ. ) η οποία δεν έχει το χαρακτήρα αγώνα αλλά βόλτας.
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
-          Εφήβων (με συγκατάθεση κηδεμόνα)
-          Ανδρών 19 - 39
-          Master 39 +
-          Γυναικών
-          Γενική Κατάταξη.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Σε όλες τις Κατηγορίες:
1ος:  Κύπελλο - μετάλλιο - δίπλωμα - δώρα χορηγών,
2ος:  Μετάλλιο - δίπλωμα,
3ος:  Μετάλλιο - δίπλωμα.
Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν και όλοι οι συμμετέχοντες (και στην κατηγορία FUN).
 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ισχύουν οι κανονισμοί για αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας της Ε.Ο.Π.  Όλοι οι αθλητές (και στην κατηγορία FUN) είναι υποχρεωμένοι να φοράνε κράνος.
Ο διοργανωτής Σύλλογος δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού υλικού ή ατυχήματος. Κάθε συμμετέχων υπογράφει υπεύθυνη δήλωση πως αποδέχεται τα παραπάνω και πως είναι αρτιμελής και σε άριστη φυσική κατάσταση.
Κόστος συμμετοχής:  10 ?.    (Στην τιμή περιλαμβάνονται η τροφοδοσία - υδροδοσία, τα αναμνηστικά δώρα και το γεύμα σε ταβέρνες του χωριού).
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο, 27-8-2011, από 6.οο έως 9.οο μ.μ.: Εγγραφές αθλητών, Τεχνικό Συμβούλιο (Γραμματεία, Πλατεία Καταφυγίου)
Κυριακή, 28-8-2011: 8.30 - 10.30 π.μ.: Εγγραφές αθλητών
                                      11.οο π.μ. : Εκκίνηση 
                                      2.οο - 2.30 μ.μ.:  Απονομές
                                      2.30 μ.μ. : Γεύμα αθλητών και εθελοντών
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους όσο το δυνατό νωρίτερα (έως τις 26-8-11) στο E-mail: bakasmanolis@hotmail.com ή στο τηλ. 6945511820, αναφέροντας ονοματεπώνυμο, ηλικία, τηλέφωνο ή email.
 ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ
Από Θεσσαλονίκη: μέσω Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κοζάνης παλιά Εθνική προς Ελασσόνα, άφιξη στο Βελβεντό και από εκεί άνοδος προς Καταφύγι.
Από Λάρισα: μέσω παλιάς Εθνικής προς Ελασσόνα, Σέρβια, Βελβεντό , Καταφύγι.
Από Κατερίνη: Μέσω παλιάς Εθνικής προς Ελασσόνα, δεξιά στροφή στα Φωτεινά προς Φτέρη και συνέχεια σε ασφάλτινο δρόμο έως το Καταφύγι.
Από το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου θα απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων από τις 10.οο πμ. έως τις 1.οο μμ. περίπου λόγω του αγώνα.
 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ
Όσοι αθλητές φτάσουν στον 1ο σταθμό ελέγχου (14ο χιλιόμετρο) με καθυστέρηση πάνω από 1.30 ώρα, θα θεωρηθούν τερματίσαντες και θα επιστρέψουν μαζί με την κατηγορία FUN στο χωριό, από σύντομη διαδρομή 5 χιλιομέτρων .
ΧΟΡΗΓΟΙ
ENERGY SHOP : Π. Βαρδάκα 17 Κατερίνη τηλ. 2351031858
SUZUKI ΤΖΙΛΙΝΙΗΣ : Κατερίνη www.suzuki-tzilinis.gr
ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ : ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥΣ ΣΚΕΛΕTΟΥΣ τηλ. 6979457106
 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ
Ξενώνας «ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ» : ΤΗΛ.2464024506 - 6983437898
Ξενοδοχείο «ΝΙΚΟΛΕΤΑ» : ΤΗΛ.2464023284  www.hotelnikoleta.gr
Ξενώνας «ΚΑΤΑΦΥΓΙ» : ΤΗΛ. 2464022300  www.hotelkatafigi.gr
ΚΑΦΕ -ΨΗΣΤΑΡΙΑ «ΖΟΡΜΠΑΣ» : ΤΗΛ. 2464024505

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου