24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ 3,03% ΣΤΟ ΧΑ

Σε νέα χαμηλά 16 ετών και νέα χαμηλά έτους υποχώρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, ενώ μεγάλες απώλειες καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η έντονη ανησυχία για την ικανότητα της Ευρώπης να διαχειριστεί και να ξεπεράσει την κρίση χρέους, οι συστάσεις από...

επίσημους φορείς, όπως το ΔΝΤ και η Κομισιόν, για την αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης των ευρωπαϊκων τραπεζών και οι φόβοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας δημιουργούν πανικό στις αγορές.

Πέραν αυτών, την ελληνική αγορά επηρέασε αρνητικά και το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την ανακοίνωση των νέων βίαιων μέτρων λιτότητας.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 830,07 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,03%, με το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει νέα ιστορικά χαμηλά.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 48,192 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,06% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,50%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψε μόνο η μετοχή της ΔΕΗ (+0,17%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-5,66%), της Πειραιώς (-5,17%), της Μυτιληναίος (-5,07%) και του ΟΤΕ (-4,48%).

Η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε στα 2,98 ευρώ με πτώση 2,30%.

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψε μόνο ο δείκτης των Υπηρεσιών Κοινής ωφέλειας (+0,05%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-4,79%), της Υγείας (-4,45%) και της Τεχνολογίας (-4,40%).

Ανοδικά κινήθηκαν 23 μετοχές, 107 πτωτικά και 36 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χατζηϊωάννου (κ) +20,00%, Πήγασος +9,09%, Μύλοι Λούλη +6,90% και Νάκας +6,67%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΧΟΝ Συμμετοχών -20,00%, Ridenco -16,67%, Unibios -16,67% και Medicon -13,71%.
στις 18:32

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος22/9/11, 7:39 μ.μ.

    Οργανωμένη μεθόδευση της κυβέρνησης Παπανδρέου, κατ’ επιταγήν της Eurostat και το ΔΝΤ, προκειμένου να παρουσιαστεί «φουσκωμένο» το έλλειμμα της χώρας για το 2009 και να ληφθούν «δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αλλά και να αποποιηθεί το ΠΑΣΟΚ των ευθυνών του φορτώνοντας όλο το βάρος στη ΝΔ, αποκαλύπτουν οι βαρύτατες καταγγελίες που διατύπωσε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά.
    «Το έλλειμμα δεν ήταν πάνω από 12%. Το ανέβασαν στο 15,4% ώστε να φανεί πως είναι μεγαλύτερο από της Ιρλανδίας, που ήταν 14% και να γίνει η Ελλάδα ο «αδύναμος κρίκος» της ευρωζώνης» ανέφερε στον «Ελεύθερο Τύπο» η Ζ.Γεωργαντά.

    Λίγο νωρίτερα είχε κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την οποία «καρατομούνται», η ίδια και όλα τα μέλη της Αρχής, και η ΕΛΣΤΑΤ μετατρέπεται κυριολεκτικά σε «ενός ανδρός Αρχή», αφού ορίζεται ότι έως ότου αντικατασταθούν τα μέλη των οποίων η θητεία έληξε, «οι αρμοδιότητες του συλλογικού οργάνου ασκούνται από τον πρόεδρο Ανδρέα Γεωργίου.

    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΣΟΚΤΣΙΔΕΣ??

    ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ
    ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΑΤΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ Δ Ν Τ .

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
    10 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ

    ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

    ΟΛΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ
    ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ????

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή