24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ 5 ΦΟΡΕΣ ΙΣΟΒΙΑ για τους εκτελεστές της Αγ. Νάπας που ενδέχεται να εμπλέκονται και στην Σέχτα.

Σχετικό άρθρο εδώ: Ο φερόμενος ως δολοφόνος του Σωκράτη (Γκιόλια) 

Ένοχους χωρίς ελαφρυντικά για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012 βρήκε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο τους Δημήτριο Μαμαλικόπουλο 30 ετών…
και Αναστάσιο Τσεχιλίδη 42 ετών.

 Σε μια πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά απόφαση, τους επέβαλε ποινή πέντε φορές ισόβια. Πρόκειται για την αυστηρότερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στην Κύπρο. Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για όλες τις κατηγορίες που τους βάρυναν.


Εναντίον τους, είχαν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

 Επίσης, κατηγορούνταν για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Glock χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.


 Σε μία κατάμεστη αίθουσα, παρουσία συγγενών των θυμάτων αλλά και του επιχειρηματία Φάνου Καλοψηδιώτη (που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν ο φερόμενος στόχος των δύο εκτελεστών), η ανάγνωση της απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, άρχισε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι δύο καταδικασθέντες, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκαν με αστυνομική κλούβα εκτός δικαστηρίων.

 Οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα για απονομή χάριτος μετά από 60 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου