24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Ίδιο με την προπαγάνδα του Μαδούρο της Βενεζουέλας το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ (εικόνα)



Γράφει μεταξύ άλλων ο Απόστολος Δοξιάδης:

Ο Απόστολος Δοξιάδης, με ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή, αποκαλύπτει και αποδομεί το περιεχόμενο του φυλλαδίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις… επιτυχίες της κυβέρνησης και το οποίο μοιράζεται στις κομματικές συγκεντρώσεις. Μάλιστα ο Απόστολος Δοξιάδης αναφέρει και μάλιστα παραθέτει και τη σχετική εικόνα, ότι το φυλλάδιο είναι αντιγραφή του προπαγανδιστικού υλικού
του Μαδούρο της Βενεζουέλας, μιας χώρας που λιμοκτονεί…
«…τα όσα παρουσιάζονται στο φυλλάδιο είναι είτε ασαφή, είτε παραπλανητικά, είτε αστεία είτε προκλητικά, όταν παρουσιάζονται ως «επιτυχίες»—όπως ας πούμε η κατάργηση των 5 ευρώ στα νοσοκομεία. Άλλα ουσιαστικά δεν ισχύουν, άλλα δε σημαίνουν τίποτε, άλλα είναι μεταμφιεσμένες υποσχέσεις του τύπου «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», και άλλα εμπίπτουν στην περίπτωση της γνωστής φράσης του Μαρκ Τουέιν, ότι «υπάρχουν τριών ειδών ψέματα, ψέματα, μεγάλα ψέματα (damned lies) και στατιστικές».

Καθώς κοίταζα με απορία το φυλλάδιο, κατάλαβα ότι κάτι με ξένιζε σε αυτό. Από τη μια μου έμοιαζε αρκετά πρωτότυπο ως σύλληψη και σχεδιασμός, με αυτές τις πολλαπλές συμπυκνώσεις πληροφορίας μέσα σε κάθε σελίδα, από την άλλη όμως μου φαινόταν απίθανο αυτή η πρωτοτυπία να οφείλεται στους υπεύθυνους προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. (Θα πω απλά: δεν τους έχω για τόσο ικανούς). Και ξαφνικά είχα μια έμπνευση. Έστειλα το φυλλάδιο σε μια φίλη βενεζουελάνα με τη ερώτηση: «Σου θυμίζουν τίποτε οι εικόνες του;». «Φυσικά», μου απάντησε. «Αυτές είναι οι λεγόμενες infografías, της προπαγάνδας του Μαδούρο».


Η παράθεση ενός δείγματος γραφής των βενεζουελάνων, με ένα αντίστοιχο των μιμήτων τους, των ελλήνων προπαγανδιστών, είναι διασκεδαστική: δέα, το «κόνσεπτ» που λένε, αλλά η δομή της σελίδας, η μορφή των περιεχομένων, οι αριθμοί, τα χρώματα, τα βελάκια, ακόμη και η σημαία πάνω-πάνω είναι ίδια!

Βλέποντας τις δυο σελίδες πλάι-πλάι καταλαβαίνεις ότι όσο ένα καταστροφικό καθεστώς χάνει τη δυνατότητα να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου με την αλήθεια, τόσο στρέφεται μοιραία προς την προπαγάνδα και το ψέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου