24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Εισαγγελική παρέμβαση -Εντολή να συλλαμβάνονται οι κατασκηνωτές στο ΑΠΘ




Να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων εντός των χώρων του ΑΠΘ, όπου ξεκίνησε η κατασκήνωση που τιτλοφορείται «No Border Camp - Thessaloniki 2016», ζητεί
η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Με την εμφάνιση των πρώτων κατασκηνωτών στους πανεπιστημιακό campus το πρωί, τόσο η Πρυτανεία όσο και η Αστυνομία ενημέρωσαν τηλεφωνικά την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Ιωάννα Ζωγράφου για την εξέλιξη αυτή. Η εισαγγελέας έδωσε με τη σειρά της εντολή στην Αστυνομία για τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, εάν διαπιστωθεί η τέλεση αξιόποινων ενεργειών.

Εν τω μεταξύ, με παραγγελία της προς τις Αστυνομικές Αρχές της πόλης και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, ζητά την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, εφόσον διαπιστωθεί ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις. Στο πλαίσιο της ίδιας παραγγελίας, η εισαγγελική λειτουργός καλεί την Αστυνομία να την ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει, ώστε να έχει ιδία άποψη. Της παραγγελίας προηγήθηκε ενημέρωση της κ. Κακάλη από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, που μετέφεραν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο εκδήλωσης έκνομων ενεργειών.

Καραβάνια κατασκηνωτών από το πρωί στο ΑΠΘ

Οπως γράψαμε και νωρίτερα, ήδη από χθες... παραθερίζουν στους χώρους του ΑΠΘ Ελληνες και ξένοι κατασκηνωτές και αναμένται κάτσουν εκεί έως τις 24 Ιουλίου. Οι πρώτοι κατέφθασαν χθες με καραβάνια από τη Γερμανία στο campus του ΑΠΘ, έξω από την πίσω είσοδο του κτιρίου της Νομικής Σχολής και αμέσως ξεκίνησαν να στήνουν τα αντίσκηνα και τις υποδομές της κατασκήνωσης (κουζίνες, νεροχύτες κ.λπ.), το πλήθος των οποίων δείχνει ότι οι κατασκηνωτές θα ξεπεράσουν σε αριθμό την αρχική εκτίμηση της αστυνομίας για περισσότερα από 1.000 άτομα. Στην πλατεία μπροστά από τη Νομική και τη Φιλοσοφική Σχολή έχει στηθεί και εξέδρα για συναυλίες.


Οπως έχει ήδη αναφερθεί, οι πρυτανικές αρχές ενημερώθηκαν από το διαδίκτυο για το κάλεσμα της διοργάνωσης κάμπινγκ στους χώρους του ιδρύματος, από το No Border Camp.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος συγκρότησε συντονιστική επιτροπή για τη λήψη αποφάσεων επί καθημερινών πρακτικών θεμάτων κατά της ημέρες της κατασκήνωσης. Εκτιμώντας το πρωί την κατάσταση, που ξεκίνησε να διαμορφώνεται, η επιτροπή αποφάσισε να κλείσουν η Νομική και η Θεολογική Σχολή. Τότε,από την πλευρά των διοργανωτών της κατασκήνωσης, ζητήθηκε από φύλακες του ΑΠΘ να ανοίξουν οι πόρτες των κτιρίων, όταν όμως έλαβαν την απάντηση ότι δεν έχουν τέτοια εντολή, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έσπασαν τα λουκέτα στις πόρτες και προχώρησαν στην κατάληψη της Νομικής Σχολής.

Μέλος των διοργανωτών της κατασκήνωσης που ερωτήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ γνωστοποίησε ότι στο κτίριο αυτό θα βρίσκεται το κέντρο πληροφόρησης της κατασκήνωσης, οι εκδηλώσεις της οποίας, όπως πρόσθεσε, ξεκινούν αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η Αστυνομία μέχρι στιγμής παρακολουθεί διακριτικά τη δράση των αντιεξουσιαστών. 

Καθότι οι διοργανωτές του "No Border Camp" δε ζήτησαν ούτε πήραν άδεια από τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για την πραγματοποίηση της κατασκήνωσης στην Πανεπιστημιούπολη,

"Επειδή μαζί μας οι διοργανωτές του No Border Camp δεν θέλουν να επικοινωνήσουν, όταν το πρωί ζήτησαν από τους φύλακες να ανοίξουν τη Νομική Σχολή, εμείς είπαμε στους φύλακες ότι δεν θα ανοίξετε καμία πόρτα. Αυτό έγινε γύρω στις 9 το πρωί και γύρω στις 12 το μεσημέρι έσπασαν την πόρτα. Οι ίδιοι μίλησαν μόνο στους φύλακες και τους είπαν: ανοίξτε την πόρτα. Όταν τους απάντησαν οι φύλακες ότι 'δεν έχουμε εντολή', έσπασαν την πόρτα. Και η Εισαγγελία και η Αστυνομία έχουν ενημερωθεί σχετικά. Και από το πρωί ότι υπάρχει απειλή εισόδου στο κτίριο και στη συνέχεια ότι έχουν μπει στο κτίριο σπάζοντας τις πόρτες. Θα το χειριστούν όπως πρέπει, όπως νομίζουν, μας είπαν" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού και επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης της κατάστασης, καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος.

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση που έχει η επιτροπή (την οποία εκτός από τον κ. Λαόπουλο συνθέτουν οι κοσμήτορες της Θεολογικής, καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, της Φιλοσοφικής, καθηγητής Δήμητρης Μαυροσκούφης, της Νομικής, καθηγητής Γιώργος Δέλλιος και Θετικών Επιστημών, καθηγητής Χαρίτων Χιντήρογλου) οι κατασκηνωτές κατέλαβαν το κτίριο της Νομικής για να έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις και τουαλέτες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Καθηγητές ή φοιτητές δεν βρίσκονται εντός του κτιρίου, ενώ κάποιος εξοπλισμός αξίας απομακρύνθηκε προληπτικά, ήδη από τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου