24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Νέα Δημοκρατία .... «Ας πάψει επιτέλους η Κυβέρνηση να ενθαρρύνει τις καταλήψεις των πανεπιστημιακών χώρων»



Να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ζητά από την κυβέρνηση η ΝΔ, καθιστώντας την υπεύθυνη για την ασφάλεια του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την κατάληψη από εκατοντάδες άτομα που χρησιμοποιούν τους χώρους του για κατασκήνωση.

Σε δήλωσή του ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής, Θεόδωρος Φορτσάκης, τόνισε πως το ΑΠΘ, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, παραδίδεται στο έλεος των καταληψιών.

Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, εκατοντάδες άτομα από την Ελλάδα και άλλα κράτη προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του ως χώρο κατασκήνωσης, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο δράσεων για τα προβλήματα των μεταναστών, χωρίς να έχει ζητηθεί καμία άδεια από τις πανεπιστημιακές αρχές, οι οποίες, όπως τονίζει, έχουν απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις στην Πολιτεία, για προστασία των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, που αδυνατούν να φιλοξενήσουν τους καταληψίες - κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, οι πανεπιστημιακοί χώροι προορίζονται αποκλειστικά για την προαγωγή της επιστήμης και της έρευνας και είναι αυτονόητο ότι η κατάληψή τους, που κατά κανόνα συνοδεύεται από σημαντικές φθορές, δεν έχει καμία σχέση με αυτή.

«Ας πάψει επιτέλους η Κυβέρνηση να ενθαρρύνει τις καταλήψεις των πανεπιστημιακών χώρων, όπως έχει κάνει με τη μέχρι σήμερα στάση της. Την καλούμε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και την καθιστούμε υπεύθυνη για την ασφάλεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» καταλήγει στη δήλωσή του ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου