24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Δήμαρχος διώκεται για κακούργημα και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα...η Ευρωπαϊκή Ενωση ζητάει πίσω ένα εκατ. ευρώ!



Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα έχει επιβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από τη Δικαιοσύνη στο δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη. Κι αυτό γιατί..
επιχείρησε να φτιάξει νηπιαγωγείο με χρήματα από το ΕΣΠΑ σε οικόπεδο, όμως, που ήταν καταπατημένο από αυθαίρετα ιδιωτών, δηλαδή δεν ήταν καθαρό.

 Αποτέλεσμα, να χαθεί η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση να ζητάει πίσω ένα εκατ. ευρώ! Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη η οποία εκτιμά πως σκόπιμα απεκρύβησαν όλα τα στοιχεία για τις ατέλειες του οικοπέδο

οπότε έλαβε χώρα το περιστατικό διώκονται για κακούργημα. Στην εξέλιξη της υπόθεσης κατά την προανακριτική διαδικασία επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

                                                                       ΔΕΙΤΕ   ΤΟ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε την ποινική δίωξη του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη κι άλλων στελεχών και υπαλλήλων του δήμου Νέαπολης Συκεών για αναληθές τοπογραφικό σε έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. Ζήτησε να απαγγελθούν εις βάρος τους κατηγορίες για τέσσερα κακουργήματα, κατά περίπτωση.

Τα αδικήματα είναι τα εξής: Απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608- περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ψευδή βεβαίωση, άμεση και απλή συνέργεια στην προηγούμενη πράξη καθώς επίσης και για απάτη εις βάρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και του δημοσίου. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή για τα περαιτέρω.

Εκτός από τον δήμαρχο, μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, προϊστάμενοι και υπάλληλοι Τεχνικών Υπηρεσιών κι ένας τοπογράφος- μηχανικός του δήμου. Οι παραπάνω υπέγραψαν τα απαιτούμενα έγγραφα για έργο σχολικής στέγης, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης-ΕΣΠΑ.

Ο δήμος Συκεών υπέβαλε τον φάκελο στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την κατασκευή δύο νηπιαγωγείων, σε οικόπεδο με έκταση ενός στρέμματος, στις Συκιές. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα φαινόταν ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν “καθαρό”, ενώ στην πραγματικότητα περιείχε αυθαίρετες κατασκευές και αγωγό φυσικού αερίου. Ο δήμαρχος και οι συναρμόδιοι παράγοντες που υπέγραψαν κατηγορούνται ότι απέκρυψαν την αλήθεια.

Το έργο εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης, το 2010. Ο ανάδοχος εργολάβος υπέγραψε σύμβαση με το δήμο και έλαβε προκαταβολή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Όταν σημειώθηκαν καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών, ο δήμος ζήτηση κατάπτωση των εγγυήσεων και επιστροφή των χρημάτων, ενώ ακολούθησε σειρά καταγγελιών και διοικητικών πράξεων.

Η πολεοδομία που πραγματοποίησε αυτοψία και διαπίστωσε τις αυθαίρετες παρεμβάσεις, προχώρησε σε καταγγελία στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης. Το έργο απεντάχθηκε από το κοινοτικό πρόγραμμα και ζητήθηκαν πίσω τα χρήματα για να αποδοθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (στην χρηματοδότηση συμμετέχουν η ΕΕ κατά 85% και το ελληνικό δημόσιο , κατά 15%). Τελικά, το εν λόγω σχολικό συγκρότημα δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, σε περίπτωση που εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα για τους κατηγορουμένους, από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, εκπίπτει από το αξίωμα του ο σημερινός δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών. Ο Σίμος Δανιηλίδης εκλέγεται δήμαρχος, από το 1994.

1 σχόλιο: